Kross – då svarade Real Madrid direkt

Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Barcelona slog Osasuna med 7-1 och satte press på Real Madrid.

Hur de svarade?

Genom att krossa Deportivo de La Coruña med 6-2.

I söndags vann Barcelona ett fullkomligt galet ”El Clasico” sedan Lionel Mesis klivit fram och avgjort med tio sekunder kvar att spela.

Och på onsdagen gjorde Barça – utan Neymar och Luis Suárez i startelvan – sitt för att sätta ytterligare press på värsta rivalen i jakten på ligatiteln.

Lekande lätt

En viss Leo Messi inledde målkavalkaden redan i den tolfte minuten genom att lobba in 1-0-målet – och sedan rullade det bara på.

Messi gjorde ytterligare ett mål, André Gomes gjorde två, Paco Alcácer likaså och även Denis Suárez hann skriva in sig i målprotokollet i matchen som slutade hela 7-1.

Svarade direkt

Men glädjen blev inte särskilt långvarig.

För några timmar senare gick ett ”reservbetonat” Real Madrid ut och krossade Deportivo de La Coruña med 6-2 (efter mål av Álvaro Morata, James Rodríguez gånger två, Lucas Vázquez, Isco och Casemiro) och därmed var ordningen återställd.

Barcelona och Real Madrid står på samma poäng (78) men Real Madrid har en match mindre spelad.

– Varje match är extremt viktig och det krävs verkligen att alla spelare levererar. I kväll fick jag ett kvitto på att vi har bredden som krävs i truppen, säger tränaren Zinedine Zidane.

ARTIKELN HANDLAR OM