AFC sparkar tränare: ”Ryssholm ringde mig”

Anders Johansson och Pelle Olsson.
Anders Johansson och Pelle Olsson.

Det har bara spelats sex omgångar av allsvenskan.

Men redan nu sparkar AFC Eskilstuna sin assisterande tränare Anders Johansson.

– Han (ordföranden Alex Ryssholm) ringde mig i går kväll och sa att jag inte skulle vara kvar, säger Johansson till Eskilstuna-Kuriren.

Succén var i höstas total i AFC då man tog klivet upp från superettan till allsvenskan under Özcan Melkemichels ledning.

Lagom till uppflyttningen lämnade klubben Solna för Eskilstuna och fick ett nytt tränarpar i form av förre Dif-tränaren Pelle Olsson och hans assisterande coach Anders Johansson, även han tidigare i Djurgården.

Men nu går duon skilda vägar.

”Synpunkter på seriositeten”

Fotbollskanalen uppgav under måndagskvällen att Anders Johansson får lämna sitt uppdrag efter bara sex spelade omgångar.

Något Johansson själv nu bekräftar:

– Han (ordföranden Alex Ryssholm) ringde mig i går kväll och sa att jag inte skulle vara kvar, säger tränaren till Eskilstuna-Kuriren.

Fotbollskanalen skrev att det är ordförande Alex Ryssholm som valt att sparka honom då den assisterande tränaren ska ha haft ”en del synpunkter på seriositeten i AFC och ansett att vissa saker har varit för oseriösa”.

Uppgifter Johansson själv inte vill kommentera.

— Jag kan inte kommentera det så mycket mer än att han sa att jag inte skulle vara kvar.

AFC Eskilstuna har som nykomling i allsvenskan fått en tuff start och har ännu inte vunnit någon match. Klubben föll senast mot Hammarby med klara 4–0 och ligger sist i tabellen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.