”Det finns inte en chans att vi åker ur”

Foto: Julian Stratenschulte / AP TT NYHETSBYR N
Mario Gomez.

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Albin Ekdal är tillbaka lagom till ödesmatchen – landslagsspelaren hoppas hjälpa Hamburg till ett nytt kontrakt.

Men då krävs vinst mot Wolfsburg.

– Det finns inte en chans att vi åker ur, säger Wolfsburg-anfallaren Mario Gomez.

Foto: Axel Heimken / TT NYHETSBYRÅN
Ekdal.

Det var i början av april som Albin Ekdal ådrog sig en skada. Landslagsspelaren tvingades gå av i ligamatchen mot Borussia Dortmund och sedan dess har han slitit för att ta sig tillbaka och hjälpa krislaget Hamburg.

Lagom till sista omgången – i ödesmatchen mot Wolfsburg – kan han vara tillbaka i startelvan. Enligt Hamburg är han redo för spel i matchen.

Darmstadt och Ingolstadt har redan trillat ur högstaligan. Ovanför de två klubbarna finns Hamburg på 16:e plats, det vill säga kvalplatsen. För att lämna den platsen krävs vinst mot Wolfsburg.

– Vi måste ha fansen i ryggen, de har alltid varit där för oss. Vi har visat att vi är ett starkt lag på hemmaplan, vi måste in och ge allt vi har, säger tränaren Markus Gisdol.

”Kommer bli nervöst”

Vid förlust mot Wolfsburg väntar kval mot laget som slutar på tredje plats i 2.bundesliga. Om det blir kval väntar förmodligen Hannover eller Eintracht Braunschweig, där Christoffer Nyman och Joseph Baffo finns.

Wolfsburg-anfallaren Mario Gomez är fast inställd på att skjuta Ekdal och kompani till ett nervigt kvalspel.

– Det finns inte en chans att vi åker ut. Jag har inte ens ställt den frågan till mig själv. Men det kommer att bli nervöst, säger Gomez till bundesliga.com.

För Wolfsburg räcker det med att spela oavgjort för att stanna kvar i bundesliga. Men det laget som förlorar mötet mellan Hamburg och Wolfsburg lider stor risk att få spela kvalspel.

De båda lagen kan dock räddas av Hoffenheim. Men då krävs det att tabellfyran vinner med flera mål mot 15-placerade Augsburg.

Nabil Bahoui, före detta AIK, finns också i Hamburg. Men han missar matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM