Ångrar attacken mot ”Henke”

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Darijan Bojanic, till höger, på bänken i HIF
FOTBOLL

Under tiden i Helsingborg riktade Darijan Bojanic skarp kritik mot tränaren Henrik Larsson.

Ett år senare ångrar mittfältaren uttalandena.

– Det var dumt gjort av mig, säger Bojanic i podcasten FD 60 Minuter.

Det var efter Helsingborgs 1–1–möte med Östersund i mitten av maj 2016 som Darijan Bojanic riktade skarp kritik gentemot sin dåvarande tränare Henrik Larsson.

Mittfältaren hade då fått vänja sig vid att inleda matcherna på bänken och gick efter ÖFK-mötet till hård attack mot Larsson.

– Jag måste tydligen vara en Gattuso för att få spela. Hade vi haft Messi i laget hade han säkert varit 19:e man i truppen, sa Bojanic bland annat.

”Dumt gjort av mig”

Ett år senare är inte längre Henrik Larsson tränare i Helsingborg och Darijan Bojanic spelar numera i Östersunds-tröjan.

Nu talar 22–åringen ut om schismen med Larsson.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Henrik Larsson
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

– Jag vet inte vad jag ska säga om den intervjun. Det var dumt gjort av mig också, så va det ju, men jag ville få ut det jag kände. Egentligen borde jag varit en man vid det tillfället och bara sagt det rakt i hans ansikte istället, säger Bojanic i podcasten FD 60 Minuter.

– Det var dumt gjort av mig och jag ångrar det absolut. Inte för att jag fick skit utan för att jag inte var man nog och gick fram till honom och sa det.

”Fick en utskällning”

Bojanic säger vidare att Larsson var allt annat än nöjd efter uttalandena.

– Han tog det med mig framför hela laget och gav mig en utskällning. Och det ska jag ha, för jag ska inte gå ut i media och säga sådana saker. Jag ska vara en man och gå och säga det till honom.

Mittfältaren fick knapert med speltid under resten av säsongen och fanns inte med i HIF:s kvalmöten med Halmstads BK som slutade med degradering till superettan.