Malmö FF avgjorde toppmötet i 93:e

avJohan Flinck, Per Bohman

Tung seger i toppmötet på bortaplan efter avgörande på stopptid.

Då konstaterar MFF-kaptenen Markus Rosenberg:

– Man undrar hur många poäng vi kommer att ta när vi väl börjar göra fler mål framåt också.

Från 82:a minuten och framåt.

Där har ni Malmös magiska minuter.

När Felipe Carvalho tryckte in 1-0 i den 93:e minuten borta mot AIK var det femte matchen på drygt en månad som MFF avgjorde i minut 82 eller senare.

– Det beror nog på lagsammanhållningen. Vi jobbar tillsammans och gör det hela tiden som en familj, säger matchhjälten.

De två inbytta spelarna hade en avgörande roll i målet: Magnus Wolff Eikrem, som kom in i 77:e, slog ett perfekt avvägt inlägg där Alexander Jeremejeff, inbytt i 64:e, screenade bort AIK-försvarare så att Carvalho kunde avgöra.

”Genialiskt eller dumdristigt”

AIK-tränaren Rikard Norling menade att MFF:s bredd avgjorde.

– Med en kvart kvar kände vi att ett kryss var okej. Då växlar Malmö FF upp med två starka byten som driver på dem på ett bra sätt och som till slut avgör. Bredden i truppen är den absolut största skillnaden, säger han.

Simon Thern, tidigare i MFF:

– Spelarna de slänger in hade haft viktiga roller i andra klubbar. Jag menar: Magnus Wolff Eikrem, han är en gudabenådad spelare med en blick för spelet som få andra i skandinavisk fotboll. Att ha honom vid sidan är antingen genialiskt eller dumdristigt. Men nu går det ju bra.

Markus Rosenberg håller med Norling.

– Det har vi själva sagt hela tiden, att vår breda trupp är fantastisk för oss och den ska vi utnyttja. Det har vi gjort i många matcher och där är han inne på helt rätt linje.

”Bränner för mycket”

Samtidigt menar Rosenberg och hans tränare Magnus Pehrsson att MFF borde avgjort matchen tidigare.

– Vi har haft otroligt svårt att göra mål så man undrar hur många poäng vi kommer att ta när vi väl börjar göra fler mål framåt också, säger lagkaptenen och fortsätter:

– Vi har så mycket poäng och är i topp. Men vi ser att vi kan göra många saker bättre och det är väl härligt.

– Det finns en vilja att vinna matchen som är stor, att inte vara nöjd med ett kryss. Ineffektiviten tidigare i matchen spelar också in. Vi bränner alldeles för många lägen, säger Pehrsson.

– Det är ett jäkla go i laget och vi har ett fint tålamod. Vi går inte från vårt sätt att spela. Det är lätt att börja slå långt och få panik. Vi fortsätter hela vägen och det har gett oss resultat i många matcher, säger Rosenberg.

ARTIKELN HANDLAR OM