Rooney: ”Jag vill stanna i Man United”

Uppdaterad 2017-05-18 | Publicerad 2017-05-11

Ryktena har planerat honom i Kina och hans roll blir allt mindre central i Manchester United.

Men Wayne Rooney har inga planer på att flytta.

– Självklart vill jag stanna, säger 31-åringen.

Följ ämnen

Upplagan av Premier League 2016/2017 blev säsongen då Wayne Rooney skrev in sig i historieböckerna som den främste målskytten i Manchester Uniteds anrika historia.

I övrigt har det dock inte rullat på helt obekymrat för den engelske landslagskaptenen.

Hösten präglades av en påstådd fylleskandal där Rooney anklagades för att ha dykt upp oinbjuden på ett bröllop.

Rent sportsligt har säsongen inte heller varit fulländad. I ett Manchester United som ser ut att återigen hamna utanför topp fyra i ligan har spelaren bara tagit plats i José Mourinhos startelva tolv gånger.

”Hör hemma i Champions League”

Uppgifter i engelska medier har tidigare placerat Rooney i den kinesiska ligan där han enligt rapporter skulle bli världens bäst betalde fotbollsspelare.

På en presskonferens – dagen innan torsdagens returmöte med Celta Vigo i Europa League – fick Rooney svara på frågor om sin framtid i klubben. Och än så länge har han inga planer på att flytta.

– Jag har varit i den här klubben i 13 år. Självklart vill jag spela fotboll.

På följd frågan ”här?” svarade Rooney, enligt Sky Sports:

– Självklart.

Sista chansen att ta en Champions League-plats ser ut att gå via en turneringsseger i Europa League, något som Rooney är helt införstådd med.

– Det är viktigt för oss att ta oss tillbaka till Champions League. Den här klubben hör hemma där. Realistiskt sett blir det svårt att lyckas med det i ligan.

Manchester United har en 1–0 vinst med sig från förra veckans möte med Celta Vigo i Spanien. Returen startar klockan 21.05 på Old Trafford.