Uppgifter: Zlatans säsong är över

Av: Malin Wahlberg, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic uppges ha slitit av korsbandet och väntas bli borta i minst ett halvår.

Nu uppger Sky Italia-journalisten Gianluca Di Marzio att svensken flygs till USA för att opereras av en specialist.

Foto: AP TT / NTB SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic skadade sig i slutsekunderna under ordinarie tid mot Anderlecht i torsdagens match. Svensken översträckte knät efter att ha landat olyckligt och blev liggande i stora smärtor.

– Det är jätteotäcka bilder. Av den medicinska expertis jag har konsulterat säger de, utifrån tv-bilderna, att det där ser ut som en bakre korsbandsskada. Det är inte så här filmen om Zlatan ska sluta, sa Sportbladets Simon Bank i Eurosports studio.

Även José Mourinho var pessimistisk efter matchen.

– Jag tror inte att det är lindriga skador. Prognosen är ganska negativ, sa tränaren som även fick se Marco Rojo bäras ut på bår i den första halvleken.
Under fredagen kom värsta tänkbara besked. Sky Sports var först med att berätta att Zlatans säsong med störsa sannolikhet är över.

Sky Italia-journalisten Gianluca Di Marzio uppgav sedan att svenskens främre och bakre korsband är av och att han blir borta i 8–9 månader. Även Daily Record har samma uppgifter.

Manchester Evening News skriver att Zlatan undersöktes på fredagen och att korsbandet är av. Sportbladets brittiska källor bekräftar att det främre korsbandet är av och att Ibrahimovic blir borta i minst ett halvår.

Di Marzio uppger även att Zlatan nu kommer att flygas till Pittsburg under de närmsta dagarna för att opereras av specialisten på korsbandsskador Freddie H. Fu.

Inget officiellt utalandet har kommit från Manchester United, men det mesta talar alltså för att Zlatan har en lång rehabilitering framför sig.

35-åringens kontrakt med United går ut i sommar och svensken har ännu inte förnyat det.

”Med en 12-månaders kontraktförlängning som fortfarande inte är påskriven är det möjligt att Zlatan har spelat sin sista match för klubben”, skriver Sky Sports.

Klipp på situationen när Zlatan skadar sig!

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.