Östersunds FK

Succétränaren funderade på att säga upp sig i fjol

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Han har gjort succé som tränare för Östersunds FK.

Men Graham Potter höll på att sluta i fjol.

– Dagen efter ställde jag min plats till förfogande. Jag var så oerhört besviken, säger Potter till osdsport.se.

Den 21 maj vann Gif Sundsvall derbyt mot Östersunds FK med 5–0. Det var en tung bussresa hem för tränaren Graham Potter och spelarna.

Men situationen blev värre.

”Svårt att berätta exakt hur jag kände”

Flera spelare gick ut och festade efter förlusten. På söndagsmorgonen fick Potter ta emot ett samtal där han fick reda på att målvakten Jamal Blackman hade blivit tagen i en blåskontroll. Han hade 0,66 promille alkohol i blodet.

– Det är svårt att berätta exakt hur jag kände i det läget. Arg, besviken och ledsen är några känslor säger Graham Potter till osdsport.se.

Han var förbannad när han samlade spelargruppen för ett möte. Han var beredd att sluta.

– Jag ställde min plats till förfogande. Jag var beredd att säga upp mig. Jag var oerhört arg vid det mötet. Om spelarna ville ha någon annan ledare i stället för mig så var det helt okej, berättar Potter.

”Alla spelarna bad om ursäkt”

Det här är första gången 42-åringen pratar om de jobbiga dygnen.

– Det är ju exakt ett år sedan det hände och nu kan jag säga att jag lärde mig mycket från den där helgen. Jag lärde mig hur man ska hantera en helt ny och främmande situation. Det hela slutade med att alla spelarna bad om ursäkt och vi kunde gå vidare, säger Potter.

Han valde att köra stenhård träning på tisdagen. Flera av spelarna var helt slut, de var nära att kräkas, enligt osdsport.se.

– Ja, jag kan erkänna att jag gjorde den träningen så på grund av min ilska. Man kan väl säga att det var min hämnd, säger Graham Potter till sajten och skrattar.

Under hösten tog ÖFK revansch och vann hemmaderbyt med 4–0. Vid 16:00 på lördag är det dags för derbyt på Jämtkraft Arena.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Östersunds FK

Graham Potter

Allsvenskan i fotboll