Lotta Schelin missar premiären

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Rosengård är stora favoriter till det allsvenska guldet.

Men i premiären får Malmö-laget klara sig utan flera spelare.

– Vi har en del frågetecken att räta ut, säger tränaren Jack Majgaard Jensen.

Rosengård missade guldet i fjol och inför året har tränaren Jack Majgaard Jensen varit tydlig med att skadefrånvaron måste bli minre.

– Vi hoppas få mer kontinuitet. Det var många skador i fjol, så vi hoppas att vara mer förberedda den här säsongen. Vi har lagt mycket resurser på vårt medicinska team, sa Majgaard Jensen på upptaktsträffen förra veckan.

Nu tvingas han konstatera att de redan i premiären nästan har en handfull spelare som inte är startredo på grund av skador.

”Klura ut hur vi gör”

– Vi kommer inte att hinna få klart med Lotta Schelin, Hanna Folkesson och Emma Pennsäter inför söndag och det ser tveksamt ut även med Lina Nilsson. Det gör att vi inte riktigt vet än vilka ytterbackar vi kommer att starta med. Vi har en sista träning imorgon och då får vi klura ut hur vi gör med startelvan, säger han till klubbens hemsida.

Även Marta, som lämnat laget för spel i USA, finns inte med. Däremot finns nyförvärvet Anja Mittag med.

Marta har spelat mycket på kanten och attackerat den vägen, medan Anja är en mer renodlad forward. Det kommer att påverka hur vi spelar och jag tror att vi kommer att få se mycket av Anjas kvaliteter på söndag, säger Majgaard Jensen.

ARTIKELN HANDLAR OM