Manfall i AIK inför stormatchen

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON, BILDBYRÅN

Eero Markkanen är sjuk.

Dessutom ser Stefan Ishizaki och Per Karlsson ut att missa MFF-matchen.

– Det känns väldigt osäkert, säger Karlsson.

Solsken, 26 grader och en perfekt gräsplan. Då fick Stefan Ishizaki och Per Karlsson tillbringa större delen av träningen på egen hand. AIK:s båda stöttepelare är skadade. Rikard Norlings policy är att inte avslöja mer än att det rör sig om "underkroppsskador", men klart är att båda är en bit ifrån att kunna spela match.

– Det är väldigt osäkert till matchen. Vi tar beslut på matchdagen. Men jag känner mig mycket bättre jämfört med bara 24 timmar sedan. I morgon vet jag om jag är uttagningsbar. Skönt att röntgen inte visade något, säger Per Karlsson.

”Det är 50/50”

Hur stor chans är det att du kan spela?

– Det är 50/50, får man nog säga. Men det är svårt. Det kanske känns ännu bättre i morgon?

Även Stefan Ishizaki har problem.

– I tisdags kunde jag inte ens gå, men nu får jag både springa och spela lite fotboll. Vi får se hur kroppen svara sen.

Mittfältaren hoppas förstås på spel mot MFF, men är inte överoptimistisk.

– Malmö på måndag, Norrköping på torsdag och AFC på söndag. Jag blir nöjd om jag får speltid i någon av de matcherna. Men det är bara en bonus i så fall.

Markkanen sjuk

Ytterligare ett bekymmer för AIK är att Eero Markkanen dessutom är sjuk. Anfallaren låg hemma under lördagen och är förstås osäker till spel mot Malmö FF.

– Vi får se hur det blir med Eero, säger Rikard Norling som inte ville avslöja vilken typ av sjukdom som Markkanen drabbats av.

Så resonerar Norling

Tränaren får sannolikt ändra om rejält i laget inför matchen. Av träningen att döma kliver Simon Thern upp och tar Stefan Ishizakis roll som släpande anfallare. Denni Avdic går in i stället för Eero Markkanen om inte finländaren kan spela – och Anton Salétros verkar ersätta avstängde Stipe Vrdoljak som vänsterspringare.

– Jag vill spela med de allra bästa spelarna på planen, säger Norling.

Så viktigast är att de elva bästa får spela – inte att de känner sig hundraprocent bekväma i positionen?

– Just nu är det så, ja.

Så här ställde AIK upp på träningen:

(5–3–2)

Oscar Linnér – Daniel Sundgren, Sauli Väisänen, Jesper Nyholm, Nils-Eric Johansson, Anton Salétros – Amin Affane, Kristoffer Olsson, Johan Blomberg – Denni Avdic, Simon Thern

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM