Saido Berahino

PL-stjärnan åkte fast – för droger

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Han bråkade sig bort från West Bromwichs A-lag och försvann sedan från radarn.

Nu kommer förklaringen.

Saido Berahino har varit avstängd – för att ha åkt fast i ett drogtest.

Under sina ungdomsår pekades Saido Berahino ut som Englands framtida anfallsstjärna och säsongen 2014/15 visade han varför genom att dundra in 14 mål på 38 matcher för sitt West Bromwich.

Därefter gick allting snett.

Sensommaren 2015 ville Berahino lämna klubben men när ledningen nobbade fyra olika bud på ”deadline day” och således tvingade honom att stanna svarade den då 22-årige stjärnan med att helt sonika strejka.

”Jag kan officiellt säga att jag aldrig kommer att spela för Jeremy Peace (ordföranden, reds.anm)”, skrev han på Twitter.

Berahino har sedan dess försökt lappa ihop relationen med West Bromwichs styrelse men har efter sitt utbrott förpassats till bänken och fått ytterst begränsat med speltid.

Den 10 september 2016 gjorde han sitt senaste framträdande för A-laget och därefter försvann Berahino från radarn i tre månader innan han gjorde comeback (för U23-laget).

Nu kommer förklaringen.

Fast i drogtest

Daily Mail uppger i natt att han har varit avstängd efter att ha åkt fast i ett drogtest. Man uppger att det handlade om en så kallad ”recreational drug”, såsom kokain eller cannabis.

Den 20 januari – under tiden han avtjänade sin avstängning – sa tränaren Tony Pulis att Berahino måste ”ta sig samman”.

Samma dag presenterades Saido Berahino för Stoke City.

Stoke betalade motsvarande 120 miljoner kronor för spelaren och ska enligt Daily Mail har varit informerade om att Berahino varit avstängd för att ha testats positivt för droger.

En talesperson för Stoke säger till Daily Mail att man inte tänker kommentera ärendet.

Kan få spela från start

I onsdags gjorde Saido Berahino sin debut för Stoke.

Han byttes in i den 67:e minuten i 1–1-matchen mot Everton och tränaren Mark Hughes var så pass imponerad av inhoppet att han överväger att spela 23-åringen från start i lördagens match mot … just det, West Bromwich.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Saido Berahino

West Bromwich Albion FC

Stoke City FC

Premier League