”Jag såg inte alla matcher – jag ville inte bli deprimerad”

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Båda lagen har imponerat under säsongsinledningen, båda har öst in mål.
I kväll drabbar de två formstarkaste lagen i Europa samman när Manchester City ställs mot Napoli i Champions League.
– Jag har inte sett alla deras matcher eftersom jag inte vill bli deprimerad, säger Napoli-tränaren Sarri inför matchen.

Manchester City har inlett säsongen i rasande fart. Med åtta Premier League-omgångar spelade är ”The Citizens” obesegrade, har vunnit sju matcher och spelat oavgjort i en. Samtidigt har de tryckt in hela 29 mål varav sju i helgens match mot Stoke. En sådan målglad säsongsstart har inget engelskt lag presterat sedan Everton säsongen 1894/95.

Inför kvällens Champions League-match mellan Manchester City och Napoli är Napolis tränare Maurizio Sarri därför inte helt ologiskt full av lovord riktade mot kvällens hemmalag.

– Känslan jag får när jag ser Man City spela fick jag inte ens när jag såg Real Madrid förra året. Då kände jag hela tiden att mitt lag kunde ge motståndarna en tuff match. Men denna gång tror jag att Man City är ett formidabelt lag, sa Sarri på presskonferensen, hänvisade till förra säsongens åttondelsfinalförlust mot Real Madrid, innan han fick frågan om hur han förberett sig inför matchen mot Manchester City.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

– Jag har sett några matcher. Jag såg inte alla eftersom jag inte ville bli deprimerad. Jag tycker att Man City för tillfället är det överlägset bästa laget i Europa.

”Kommer att döda dig med sin höga press”

Men Napoli har själva imponerat stort under säsongsinledningen. Faktum är att italienarna efter åtta omgångar är det enda laget i de europeiska toppligorna som fortfarande har en fläckfri resultatrad, åtta av åtta möjliga segrar. Napoli har därtill gjort 26 mål framåt och leder därmed Serie A.

För Manchester City-managern Pep Guardiola är det ingen underskattning som gäller.

– Jag kommer att visa mina spelare på måndag och tisdag hur bra de kommer att spela, förklarade Guardiola inför matchen.

Ställningen inför bataljen är att Manchester City leder gruppen med två raka segrar, medan Napoli ligger trea på samma poäng som Sjachtar Donetsk. Ett Sjachtar som City besegrade i förra omgången och som Guardiola valde att jämföra med Napoli inför kvällens match.

– Jag tycker de är ganska lika Sjachtar i sättet de spelar, men skillnaden är i försvarsspelet. Där Sjachtar kanske avvaktar lite grann, där kommer Napoli att döda dig med sin höga press.

”Hade älskat att se elva idioter”

Både Sarri och Guardiola har hyllat varandra inför matchen, bland annat har Sarri benämnt Guardiola som ”den starkaste tränaren i världen”. Båda tränarna har dessutom lite liknande spelstilar där båda gjort sig kända för att spela fotboll med flödande offensiv och hög press.

För Napoli - som trots allt är klar underdog enligt bettingbolagen - är detta ett bra test.

– Om vi vill spela på en viss nivå, då måste vi göra det i viktiga matcher och sikta på att få resultat, sa Sarri.

– Jag hade älskat att se elva idioter ha modet att spela fotboll rakt i ansiktet på Manchester City.

I andra ringhörnan är Pep Guardiola i sin tur glad över att få möta kvällens motståndare.

– Jag är väldigt glad över att jag har fått möjligheten att spela den här typen av match. Jag är ganska säker på att det kommer bli en fascinerande match, sa katalanen.