Förre MFF-spelaren om kaoset i Sion: ”Lite rörigt...”

Reporter: Michael Wagner

Publicerad:
Mattias Andersson under tiden i Juventus.
Foto: Privat.
Mattias Andersson under tiden i Juventus.

Nio av hans lagkamrater har fått sparken.

Den tidigare Malmö FF- och Juventusspelaren Mattias Andersson, 22, är mitt uppe i kaoset i schweiziska Sion.

– Det är lite rörigt, säger mittbacken till Sportbladet.

Mängder av idrottsklubbar runt om i världen har hamnat i en tuff ekonomisk situation när tävlingar och seriespel stängts ner på grund av riskerna med att sprida coronaviruset.

Schweiziska tabellåttan vill permittera nio spelare och därmed sänka deras löner. När spelarna tackade nej till erbjudandet, som de bara fick ett par timmar på sig att ta ställning till – fick de sparken.

Mitt i kaoset befinner sig tidigare Malmö FF-spelaren Mattias Andersson som i somras lämnade Juventus för den schweiziska klubben.

Många samtal med spelarna

– Det är många möten i ledningen i klubben där de försöker få ordning på situationen. De jobbar hårt, säger han till Sportbladet.

Hur är det för er spelare?

– Rörigt. Men jag vill inte ta ställning om vad som är rätt eller fel. Det är en jobbig och svår situation för många, säger Mattias Andersson som har kontrakt med Sion till och med 2022.

– Det är mycket kontakter och samtal mellan oss spelare.

– Det enda jag kan göra är att fokusera på att hålla mig i form. Vi spelade en träningsmatch i slutet av förra veckan och sedan dess har vi inte haft några gemensamma träningar. Vi har fått träningsprogram vi ska följa och jag är även ute och springer, säger han på telefon från Schweiz.

Under vintern har Mattias Anderssons namn nämnt i samband med allsvenska klubbar som är på jakt efter mittbackar.

– Det är inget som har kommit till mig, men det är smickrande att nämnas.

Han har inte spelat någon match för Sion sedan 24 november.

Foto: Darko Bandic / TT NYHETSBYRÅN
Marcus Berg i kamp med Schweiz Johan Djourou.

Allsvenskan är ett alternativ

– Jag har haft en del småskador som jag har fått kämpa med och sedan värvade klubben bland annat Johan Djourou i vinterfönstret så konkurrensen är tuff.

Är allsvenskan ett alternativ om du inte får speltid i Schweiz?

– Allsvenskan är bra serie, men jag är rätt säker på att jag kommer få fler chanser i Sion. Jag stänger inga dörrar eftersom det är svårt att veta som händer framöver.

Mattias Andersson lämnade Malmö FF som 18-åring 2016 när han värvades av Juventus. Han tränade under flera säsonger med storklubbens A-lag och spelade matcher med Primavera- och U23-laget innan han lånades ut en period till holländska Den Bosch.

Hammarby uppgavs att ha varit intresserad av mittbacken förra sommaren men Andersson köptes då loss från Juventus av Sion.

Publicerad: