Quaison: ”Tror att det kan ha kostat oss guldet”

I sin självbiografi berättar Martin Mutumba om en infekterad konflikt mellan honom Henok Goitom. 

Robin Quaison håller med om att den kostade AIK SM-guldet 2013. 

– Det var inte helt perfekt, säger anfallaren. 

I självbiografin ”Äkta hela vägen” skriver Martin Mutumba bland annat att Henok Goitom försökte vända lagkamraten Robin Quaison mot honom. Det blev starten på en djup spricka mellan Mutumba och Goitom. 

”Först försökte han låtsas vara min vän på sociala medier – sen försökte han hugga mig i ryggen och vända mitt eget lag och mina egna grabbar emot mig. För mig var det ett sånt svek. Jag sa till Henok: Du och jag pratar aldrig med varandra igen. Det är över. Vi känner inte varandra, hälsar inte ens.”, skriver Mutumba. 

”Var en spricka”

Den tidigare AIK-spelaren beskriver striden som ”ett problem som kanske kostade oss SM-guldet”.

Robin Quaison håller med. 

– Jag har inte läst boken än, men om du frågar om det var en spricka i omklädningsrummet 2013 så ja, det var det. Det var inte helt perfekt, säger han i livechatten med Sportbladets läsare och fortsätter:

– Sprickor är inte bra. Så här i efterhand tror jag att det kan ha kostat oss guldet. Men när man var där förstod man inte allt och det blev som det blev.

”Inte kul att se sitt lag så här”

Quaison pratade också om sin frustration över årets tunga säsong för AIK i allsvenskan.

– Det är väldigt irriterande. Jag är en AIK-supporter och det är inte kul att se sitt lag så här. Men jag tror att de löser det ändå. Det kommer att gå framåt, det tror jag.

Tycker du att det var rätt att sparka Norling?

– Resultaten var inte bra och när man är i en storklubb som AIK behöver resultaten vara bra. Är det inte det behövs en förändring. Rikard vann ett SM-guld och gjorde det väldigt bra, men i slutet var det inte så bra. Vi får se om valet var rätt, men jag tror att AIK kommer att höj sig och gör det de är det ett bevis på att slutet var rätt. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.