NHL

Svenske NHL-stjärnan sörjer sin pappa

Av: 

Mattias Karlsson

Jacob Markström.
Jacob Markström.

FOTBOLL

Familjen Markström har drabbats av sorg.

Idrottsprofilen Anders Markström har vid 59 års ålder gått bort efter kort tids sjukdom.

”Styrkan du har visat de sista sex månaderna är otrolig”, skriver NHL-stjärnan Jacob Markström om sin pappa.

Anders ”Markan” Markström var målvakt i Hammarby 1980–1983, då laget bland annat gick till SM-final 1982 mot IFK Göteborg.

Utöver det var han målvakt i Gefle under tio år.

Mellan åren 2005-2010 var han målvaktstränare i det svenska damlandslaget.

Senaste åren har han tränat Sandvikens damlag i division 1.

Sonen Jacob Markström är ishockeymålvakt i NHL-klubben Vancouver Canucks, andra sonen Tim Markström är fotbollsmålvakt i Sandviken division 1 och dottern Ida Markström spelar fotboll i Kovland i division 2.

”Många kommer sakna dig”

”Pappa, du har lärt mig allt jag kan, jag kan inte önska mig en bättre pappa, vän och förebild! Jag vet att du alltid kommer att se ner på oss! Den styrkan du har visat de sista sex månaderna är otrolig! Jag älskar dig och vila i frid. Fuck cancer”, skriver Jacob Markström på Instagram.

Gestriklands fotbollsförbund hyllar Anders Markström på sin facebooksida:

”Våra tankar går till hans familj och anhöriga. Markan var under oerhört många år aktiv inom såväl bredd-, elit- och landslagsfotboll. Markan var aktiv inom såväl föreningar som förbund i uppdrag dom tränare, distriktsförbundskapten, målvaktstränare, instruktör, förbundskapten, skolinstruktör, utbildare och ledare. Markan hade alltid nära till skratt och var alltid mån om att människor runt omkring skulle må bra. Vi är många som kommer att sakna dig Markan – vila i frid.”

Spelade för sin pappa

I Sandvikens sista match för säsongen förra lördagen hyllade Tim Markström sin pappa med en tröja med trycket ”Pappa, jag älskar dig” innan matchen och under målvaktströjan i matchen.

Till Gefle Dagblad sa Tim Markström:

– Jag tränade lite den här veckan och jag ville spela för pappas skull. Jag vet att han sitter hemma och tittar, säger Markström när rösten brister och ögonen tåras...

– ... åh, jag vet att det förmodligen är sista matchen som han ser mig spela. För mig betyder det allt, det var självklart att jag skulle spela.

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl skriver på sin Instagram: ”Till minne av dig, Anders. Mina tankar går till dina nära och kära i denna svåra tid. Vila i frid.”

Det var natten mot lördag som Anders Markström gick bort.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Anders Markström var målvaktstränare i damlandslaget
💔😢 Träffade familjen Markström i Bratislava under VM - energiska, glada och alltid inspirerande att prata målvaktss… https://t.co/y37Jjw9sUw
Publisert:

LÄS VIDARE

Comebacken efter hjärnskakningarna: ”Ofattbart”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Fotboll

Jacob Markström

Tim Markström

Vancouver Canucks

Ishockey

Cancer