Chelsea bröt – mot 150 regler

Sågas nu av Thomas Bodström

Chelsea straffades med transferförbud.

Nu offentliggör Fifa utredningen.

Där framgår att storklubben bröt – mot 150 regler.

Chelsea får vänta till sommaren 2020 innan de förstärker truppen.

I vintras kom beskedet att den engelska storklubben åläggs två transferfönsters värvningsförbud efter att ha brutit reglerna gällande värvningar av minderåriga spelare.

”Vi är extremt besvikna”, skrev Chelsea, som överklagade utan framgång.

I ett tidigt skede rapporterades det om totalt 29 övergångar som brutit mot artikel 19 i Fifas regler. Nu har fotbollens styrande organ offentliggjort utredningen – och det visade sig vara betydligt fler överträdelser än så.

Fifa: Chelsea ljög

I utredningen framgår nämligen att Chelsea gjort totalt 150 regelöverträdelser gällande 71 olika spelare.

I de flesta av fallen handlar det om att spelare figurerat i mängder av matcher utan att ha varit officiellt registrerade i klubben. Chelsea menar i sin tur att dessa matcher inte varit ”organiserade fotbollsmatcher”.

Sågas av Bodström

Fifa-kommitténs ordförande, svenske Thomas Bodström, säger i utredningen att:

– Chelsea har hävdat att utländska ungdomsspelare skulle provspela för dem vid tre till fyra tillfällen, i tre till fyra veckor per tillfälle. Men flera av spelarna spenderade betydligt längre tid i klubben och representerade laget på en högre nivå än klubben rapporterade. Flera spelare deltog även i organiserad fotboll utan att registreras i laget. Den typen av beteende kan inte tolereras.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.