GUIDE: Inför New York City – Orlando City

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
Foto: Noah K. Murray / TT NYHETSBYRÅN

Robin Jansson mot Anton Tinnerholm.

Sportbladet sänder det heta mötet mellan New York City och Orlando City för alla Plus-kunder.

Nedan hittar du formen, utropstecken och mycket mer.

New York City:

Säsongen hittills:

De inledde säsongen med tre raka kryss innan de åkte på en brakförlust med hela 4–0 mot Toronto. Men första vinsten kom mot Wayne Rooneys D.C United innan de kunde ta andra raka segern senast mot tyska legendaren Bastian Schweinsteigers Chicago.

Formen:

Två raka segrar och formkurvan pekar uppåt. Vinsterna kom lägligt då många hade börjat ifrågasätta om tränaren Dome Torrent redan börjat förlora kontrollen över laget. Men spekulationerna tystades ner och för tillfälligt har laget en play off-plats i sina händer.

Utropstecken:

Héber Araujo dos Santos, eller bara Héber, som han är mest känd för, har hittills varit en nyckelspelare för ”NYC”. Han gjorde sitt första mål för klubben mot D.C United och var sedan högst inblandad i lagets seger senast.

Orlando City

Säsongen hittills:

Orlando har verkligen blandat och gett hittills den här säsongen. Inledde med två raka kryss och en förlust. Första vinsten kom 23 mars mot New York Red Bull. Därefter har resultaten varit som en berg- och dalbana. Två förluster och två vinster på fyra matcher.

Formen:

Åtta matcher har redan spelats den här säsongen i MLS. Tre vinster och lika många förluster under dessa matcher. Men laget åker till Yankee Stadium på lördag med bra självförtroende i och med vinsten senast.

Utropstecken:

Ni kommer väl ihåg den gamle Manchester United-spelaren Nani? Han som jämfördes en gång i tiden med landsmannen Cristiano Ronaldo? Just precis, i dag spelar han till sammans med Robin Jansson. Yttern kom till klubben inför den här säsongen och tog snabbt över kaptensbindeln. 32-åringen har spelat samtliga matcher och avgjorde senast mot Vancouver när han satte dit matchens enda mål.

Tidigare möten:

Orlando City har haft svårt för New York City under de senaste åren. På de fem senaste matcherna har det blivit noll vinster för Robin Janssons gäng. Faktum att de har förlorat fyra av dessa och kryssat i en.

Lördag 19.00: Se New York City-Orlando i MLS live här

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM