”De ligger bakom attacken mot Woodward”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Gruppen bakom vandaliseringen av Ed Woodwards hus sägs ha identifierats och West Ham står på randen till en ekonomisk kollaps.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Att Ed Woodwards hus vandaliserades under tisdagskvällen fördöms kraftigt av Manchester United. Bengaler ska ha tänts och graffiti sprejats på egendomen, antagligen för att markera mot klubbens mående för närvarande.

Enligt Daily Mail ligger ”Men in Black” bakom incidenten, och det är inte första gången de riktar sin ilska mot en United-profil. Genom åren ska gruppen även ha gett sig på exempelvis Wayne Rooney och Rio Ferdinands hem på ett liknande sätt.

När - eller om - förövarna hittas yrkar Manchester United på att stänga av de som döms på livstid.

Fram tills dess lär klubben utöka truppen, till fansens förmodade glädje. Bruno Fernandes, en affär som ett tag såg ut att vara avblåst, sägs vara på plats i England för att fullborda övergången från Sporting Lissabon.

Genom åren ska gruppen ”Men in Black” även ha gett sig på Rio Ferdinands och Wayne Rooneys hem.
Genom åren ska gruppen ”Men in Black” även ha gett sig på Rio Ferdinands och Wayne Rooneys hem.

DAGENS KRIS

Skulle West Ham inte klara sig kvar i Premier League då... Ja, då är en enorm kris ett faktum. Det är klubbens revisorer som har förklarat att ”ett nytt kontrakt är absolut nödvändigt för att undvika en ekonomisk kollaps”. 28,2 miljoner pund (runt 350 miljoner kr) ska fattas just nu.

Därmed är förstås pressen på David Moyes axlar än tyngre. Laget undviker för närvarande nedflyttningsplats med hjälp av målskillnad.

DAGENS (PÅGÅENDE) PROTEST

Jürgen Klopp har erkänt att utspelet gällande att han inte kommer närvara vid FA-cupreturen mot Shrewsbury är en protest gentemot beslutet att lägga matchen mitt under ligans nya uppehåll. Han tillägger att det skulle vara ”märkligt” att komma tillbaka mitt under semestern och kräva att leda laget framför den som nu förväntas stå längs sidlinjen, Neil Critchley.

Riktigt hela truppen kommer dock inte bestå av ”kidsen”, som de själva benämner de yngre spelarna. Neco Williams och Curtis Jones, som hängde med A-laget på klubblags-VM i december, lär finnas tillgängliga i returen.

DAGENS FINALGÄNG

Aston Villa är klara för final i ligacupen. 2–1 mot Leicester under tisdagskvällen innebär att klubben kommer spela final för nionde gången. Endast Liverpool har deltagit i fler (totalt 12 stycken).

Det troliga är att Dean Smiths gäng möter Manchester City i finalen. Den regerande Premier League-mästaren har i alla fall ett skapligt försprång gentemot United som de ställs mot under onsdagen (3–1).

Aston Villas stjärnan Jack Grealish.
Aston Villas stjärnan Jack Grealish.

DAGENS ASSISTKUNG

En av Englands fortsatta assistkungar är svensk! Niclas Eliasson stod för sin elfte framspelning denna säsong när Bristol City besegrade Reading med 1–0. Vinsten innebär att klubben nu ligger på en sjätteplats (playoff) i den tajta Championship-tabellen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.