Serie A

Brescia slår tillbaka mot Balotelli och Raiola

Av: 

Malin Wahlberg

Mario Balotelli.
Mario Balotelli.

FOTBOLL

Mario Balotelli och agenten Mino Raiola anklagar Brescia för att inte ha testat stjärnan för covid-19.

Nu slår klubben tillbaka.

”Att anklagas för att inte respektera reglerna, av en av våra spelare dessutom, är skamlöst förtal”, skriver Brescia i ett uttalande.

Mario Balotelli är i blåsväder igen. Tidigare i veckan stoppades han från Brescias träningsanläggning. Enligt klubben fick spelaren inte komma in efter att han själv tidigare lämnat in ett sjukintyg som fortfarande gällde. 

Serie A-klubben har sedan tidigare velat bryta kontraktet med Balotelli efter att han inte dök upp till lagets träning inför omstarten av ligan den 20 juni, men Balotelli satte sig på tvären.

Sedan dess har turerna fortsatt.

Under fredagen anklagade Balotelli och hans agent Mino Raiola Brescia för att inte ha testat italienaren för covid-19. 

– De är diskriminerande mot Balotelli, han har aldrig blivit testat av Brescia, inte ens en med en tops, säger Raiola enligt Fotboll Italia.

I en story på Instagram har Balotelli lagt upp citaten och själv skrivit ”allt är sant!”.

Balotellis agent Mino Raiola.

”Kommer få betala”

Det fick det italienska förbundet att starta en utredning mot Brescias medicinska ledning eftersom klubbarna måste testa alla sina spelare för covid-19. 

I ett uttalande på sin hemsida bekräftar Brescia att utredningen mot klubben kommer att pågå även under morgondagen. Samtidigt slår det tillbaka mot Balotelli och Raiola. 

”Det är viktigt att understryka att denna utvidgade inspektion kommer att ske efter falska anklagelser från ansvarslösa personer som publicerades i media i morse”. 

Klubben skriver också att de har fullföljt alla regler i det medicinska protokollet och att de nu kommer att vidta rättsliga åtgärder.

”Att anklagas för att inte respektera reglerna, av en av våra spelare dessutom, är skamlöst förtal och de som sa det kommer att få betala (både ekonomiskt och bildligt)”, skriver klubben.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så erövrade Raiola och Zlatan världen: ”Skulle den tomten vara agent?”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Mario Balotelli

Mino Raiola

Covid-19

Fotboll

Brescia