Milans tränare om Zlatan och statyn: ”Helt opåverkad”

CARNAGO. Statyn ligger på marken i Malmö.

Zlatan Ibrahimovic, 38, står upp, rakryggad i Milano.

– Han verkar helt opåverkad, säger Milantränaren Stefano Pioli till Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln

Zlatan Ibrahimovics avsågade och till marken fällda staty utanför Malmö stadion är inte bara en stor nyhet hemma i Sverige.

Gazzetta dello Sport och andra italienska nyhetsmedia toppade under söndagsförmiddagen sina sajter med bilder och rubriker från händelsen i Sverige.

Händelsen har med mycket stor sannolikhet inte gått Zlatan Ibrahimovic själv förbi. Söndag förmiddag genomförde han och övriga AC Milanspelare sista träningspasset på klassiska anläggningen Milanello, drygt 40 kilometer nordväst om Milano, inför måndagens möte med Sampdoria.

”Verkade lugn och opåverkad”

Efter träningen, som Ibrahimovic var siste spelaren att lämna, höll Milantränaren Stefano Pioli en presskonferens inför Sampdoriamatchen.

Sportbladet frågade Pioli om hur händelserna i födelsestaden Malmö påverkat Zlatan:

– Jag pratade med Zlatan för mindre än fem minuter sedan och vi pratade om annat, inget om detta med statyn. För mig verkade han väldigt lugn och opåverkad av det som hänt.

Är du förvånad över att detta händer i hans hemland Sverige?

– I världen av i dag finns det tyvärr människor som hatar överallt, säger Pioli.

I Milano har Zlatan Ibrahimovic representerat både de stora ärkerivalerna, Inter och Milan.

Skaparen av statyn, skulptören Peter Linde hade i sin djupa besvikelse under söndagen ett dramatiskt förslag till konstverkets framtida placering:

– Jag tycker det är sorgligt att ge efter för de dumma krafterna, allra helst vill jag finna mig i att de tycker att vi inte ska flytta på den, men jag förstår att man kanske måste göra det, sa Linde och fyllde själv i.

– Sätt den i Milano, det är ett bra ställe. Där är de glada för honom, inte så idiotiska som här.

”Sorgligt slut”

Nyheten om statyns fall har inte bara skapat rubriker i Sverige och Italien – utan världen över. Den senaste vandaliseringen är omskriven av bland många andra The Guardian, Sky Sports, Mirror och Fox Sports.

”Vilket sorgligt slut”, skriver Fox Sports.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.