19-åringens drömmål ordnade poäng för nykomlingen

Publicerad 2020-07-04

Tre minuter på planen.

Det var allt 19-åriga Cornelia Kapocs behövde innan hon hade ordnat en Uppsalapinne borta mot Växjö med ett riktigt drömmål.

För hemmalaget var dock inte den tappade poängen det mest oroväckande som skedde i slutminuterna.

Viktiga mittfältaren Stina Lennartsson tvingades bryta matchen med en befarad knäskada.

Efter att ha bärgat sin första seger någonsin i damallsvenskan i premiären mot Djurgården (3–2) så såg Uppsala ut att vara på väg mot sin första förlust när de låg i ett 1–0-underläge mot Växjö.

Detta efter ett straffmål för Växjö. På en straff som var minst sagt solklar.

Vackert solomål

Med timmen spelad så tråcklade sig Växjömittfältaren Ria Öling fram i straffområdet. Väl där möttes hon av en glidtacklande Anna Pétursdóttir. Och domaren kunde inte göra annat än att peka på straffpunkten, vilket följdes av att Signe Holt Andersen kyligt kunde placera in 1–0.

Men nykomlingen Uppsala skulle replikera – och det på ett oerhört vackert sätt.

I minut 80 byttes Cornelia Kapocs in för ett kvitteringsjagande Uppsala. Tre minuter senare hade hon sett till att jakten blev lyckosam, i princip helt på egen hand. 19-åringen fick bollen på vänsterkanten och dribblade sig sedan graciöst inåt i banan, hela vägen fram till ett välriktat avslut från snäv vinkel. Rakt upp i nättaket.

Det blev matchens sista mål – men inte matchens sista orosmoment för hemmalaget Växjö.

”Vet inte omfattningen än”

Strax innan full tid så blev mittfältaren Stina Lennartsson liggandes efter en duell där det obehagliga skriket indikerade på att smärtan var enorm.

Även om Lennartsson kunde ta sig av planen för egen maskin efter en stunds medicinsk uppvaktning så tvingades hon byta. Enligt Smålandsposten så befaras det att det rör sig om en korsbandsskada.

Lagläkaren Stefan Kauppinen var själv inte på plats, men har fått rapporter från sina kollegor.

– Att hon fick en skada på knät i någon grad vet vi. Men vi vet inte omfattningen av det än. Vi får ta det dag för dag, säger Kauppinen till Sportbladet.