”Jag tänker inte göra uppror”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

MALMÖ.

Petad – igen.

Emir Kujovic har inte fått någon förklaring från tränarna.

– Jag tänker inte göra uppror, men de har inte pratat med mig och sagt varför jag inte spelar. Samtidigt respekterar jag tränarna, de bestämmer.

Djurgården har saknat Mohamed Buya Turays frenesi och djupledshot under inledningen av allsvenskan. Därför har unge yttern Edward Chilufya, som är mest lik förra årets skyttekung, fått spela ensam anfallare i Blåränderna de senaste matcherna.

Därmed hamnar centertanken Emir Kujovic på bänken. Mot Malmö fick han återigen följa spelet från sidan när domare Glenn Nyberg blåste igång matchen.

– Jag vill såklart spela. Men tränarna har sitt sätt att se på det och hur de vill göra. De har inte sagt något till mig om jag ska vara helt ärlig. Tränarna bestämmer men jag vill spela och jag är den spelaren jag är. Då får man utnyttja det, tycker jag.

”De har väl sina anledningar”

Köper du att du inte får starta?

– Köper och köper. De bestämmer. Jag tänker inte göra uppror, men de har inte pratat med mig och sagt varför jag inte spelar. Men de bestämmer. De har väl sina anledningar. Jag accepterar det och är beredd på att få spela när man får chansen.

Förväntar du dig en förklaring?

– Om jag hade varit mycket yngre så hade det nog varit så. Då hade man varit mer frustrerad och velat veta varför. Men det spelar ingen roll om jag vill ha en förklaring eller inte. De gör vad de tycker är bäst för laget. Om de inte vill förklara för mig så är det är upp till dem. Det är bara att acceptera.

”Kan göra allt”

Djurgården gjorde en stark bortamatch mot Malmö men fick stryk med 0–1. Emir Kujovic kom in i slutet av den första halvleken sedan Edward Chilufya gått sönder. Anfallaren vann det mesta i luften, men tycker att han är en mer flexibel anfallare än att ”bara” vara en centertarget.

– Jag kan göra allt som forward. Jag kan gå på djupet. Kanske inte från 40 meter på egen planhalva men jag kan ta smarta löpningar i djupled när hela laget är närmare straffområdet. Det vill jag göra, och det gör jag, men vi kommer in fram så ofta på det viset så jag kan använda det.

”Malmö är inte bättre än oss”

Kujovic och Djurgården var relativt nöjda med insatsen mot Malmö men förstås missnöjda med resultatet. Anfallaren menade att laget stressade fram långbollar upp till anfallet fast från dåliga utgångspunkter i stället för att metodiskt ta sig fram i planen och därifrån få till vassare inspel.

– Malmö är inte bättre än oss. Vi gjorde ingen dålig match, men det var en rätt dålig match. Mycket kamp och rätt grinigt. Det är ingen katastrof men vi har högre förväntningar.

Djurgården har nu förlorat tre matcher och vunnit två.

Beskriv Djurgårdens inledning med ett ord?

– Ojämn.

Publicerad:

LÄS VIDARE