”Spelat bort 70 miljoner kronor”

Skandalstjärnan om spelandet

Publicerad:
Uppdaterad:
Nicklas Bendtner.
Foto: GETTY IMAGES
Nicklas Bendtner.

FOTBOLL

Nicklas Bendtner, 32, har tjänat multum som fotbollsproffs.

Men också spelat bort enorma summor pengar.

– Uppskattningsvis runt 70 miljoner, avslöjar den danske stjärnan.

Mycket talar för att Nicklas Bendtners fotbollskarriär är över sedan FC Köpenhamn inte erbjudit honom något nytt kontrakt. I så fall kan 32-åringen nu blicka tillbaka på en framgångsrik karriär med spel i storklubbar som Arsenal och Juventus samt över 80 landskamper för Danmark.

Men allt har inte varit frid och fröjd.

”Orealistiskt mycket”

Inte nog med att han genom åren orsakat flera stora skandaler och bland annat dömts till fängelse – han har även spelat bort stora summor pengar på poker. I dokumentärserien ”Bendtner og Philine” avslöjar stjärnan att han spelat frekvent sedan han var 19 år gammal.

– Jag har spelat bort väldigt mycket pengar, orealistiskt mycket. Det är svårt att uppskatta en summa men säkert runt 50 miljoner (danska kronor, cirka 70 miljoner svenska kronor med dagens växelkurs), säger Bendtner enligt BT.

”Alltid haft kontroll”

Ändå har han aldrig sett sig själv som spelberoende.

– Jag skulle inte säga att jag har haft problem med spelandet över huvud taget. Jag har alltid kunnat kontrollera mig själv, säger han.

Men under en sen kväll i London fick han sig en tankeställare.

– Då spelade jag för riktigt stora insatser och då kunde det ha slutat riktigt illa. Det gjorde det inte, men efter den kvällen bestämde jag mig för att spela med mindre insatser och det har jag gjort sedan dess. Nu för tiden spelar jag bara för mindre summor, säger Nicklas Bendtner.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN