Ibrahimovic: ”Det är på dagisnivå”

Av: Andreas Käck, Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovics staty i Malmö revs ner.

Nu uttalar sig 38-åringen för första gången om händelsen.

– Det är på dagisnivå, säger han till Dplay.

Efter fredagens ”träningsmatcher”, där Zlatan Ibrahimovic spelade för Hammarbys a-lag, gav stjärnan sin syn på relationen med staden Malmö och klubben MFF.

– Jag spelade för MFF, jag har gjort det jag har gjort för MFF fast jag inte var välkommen, inte önskad och fast jag blev blåst på mitt första kontrakt. Jag känner att jag har varit för snäll, säger han till Dplay som sänder allsvenskan från och med i år.

– Något har man väl gjort för dem när man har gett dem mer än 100 miljoner. Jag menar en allsvensk klubb som får 100 miljoner i dessa, tuffa tider, det är väl bra? Då ska man vara tacksam. De som vet, de vet. Och alla som snackar bara för att vinden blåser åt deras håll, då öppnar de munnen. Men när det går emot vågar de inte öppna munnen.

Ibrahimovic menar att han har hjälpt MFF under alla år, men nu vill han hjälpa Hammarby så mycket han kan.

– Det är nytt tåg nu, säger han.

”Väldigt tråkigt”

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén har sett Zlatans intervju och tycker att det är olyckligt att det blivit som det blivit.

– Det känns väldigt tråkigt att Zlatan har den uppfattningen, säger han.

Hur har er kontakt sett ut?

– Vi hade en kontakt innan och i samband med att han klev in i Hammarby. Det har funnits en relationen mellan oss under hela min tid i klubben. Hur det såg ut innan kan jag inte uttala mig om.

Var Zlatan intresserad av att kliva in i Malmö innan han valde Hammarby?

– Vi är ju en helt medlemsägd förening, så den möjligheten finns inte på samma sätt. I övrigt kommenterar jag inte hur våra diskussioner har sett ut.

Hur känns det satt se honom i Hammarbys tröja?

– Zlatan har en historik och har gjort fantastiskt mycket för Malmö FF, men i och med hans beslut att gå in i Hammarby är vi ju också rivaler och konkurrenter på planen. Det är vi också överens om, säger Carlnén.

”Det är synd”

Zlatan har tidigare undvikit att svara på hur han känner kring att hans staty i Malmö revs ner bara någon månad efter att den avtäckts. Nu berättar 38-åringen för första gången om hur han ser på vandaliseringen.

– Jag tycker det är synd. De som vill ha uppmärksamhet och vill att media ska skriva om det för att det är coolt att hålla på med det. Jag menar, det är på dagisnivå. Vi tillhör inte den nivån, vi är större än så. Statyn, det var vad det var. Bara för att den inte är där nu betyder det inte att min historia rivs ner. Den stannar kvar för evigt, säger han.

”Får se vad som händer”

38-åringen kommenterade också sin egen fotbollsframtid, dock utan att ge några klara besked om huruvida spel i Hammarby är aktuellt.

– Jag har kontrakt med Milan och vi får se hur det avslutas där, om det avslutas. Jag har sagt att jag vill spela fotboll så länge jag kan, man vet aldrig vad som händer. Jag är en sådan person som vill prestera, och kunna bidra med något, och inte bara spela för det jag har gjort eller den jag är. Ska man tillhöra ett lag ska man kunna prestera med något. Vi får se vad som händer.

Publicerad:

LÄS VIDARE