Zlatan Ibrahimovic: Vi måste respektera systemet

Sitter i hemmakarantän i Stockholm

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic lämnade det hårt coronadrabbade Italien.

Nu sitter fotbollsstjärnan i karantän i Stockholm.

– Det började sprida sig till fotbollen, de stängde ner hela träningsanläggningen, vi fick inte röra oss ute, säger han till Svenska Dagbladet.

Zlatan Ibrahimovics återkomst i Milan var bara två månader gammal när coronavirusets utbrott tvingade italienska Serie A att stänga ner. I Milano har viruset slagit till hårt, och innan Ibrahimovic lämnade Italien hann effekterna märkas även för fotbollen.

– Det började sprida sig till fotbollen, de stängde ner hela träningsanläggningen, vi fick inte röra oss ute. Det är tragiskt att fotbollsligorna stänger ner, men vi måste respektera systemet och ha tålamod. De måste hitta en lösning som är bra för hela samhället. Hälsan går före allt det sportsliga, säger han till SvD.

”Vem hade kunnat förutspå detta?”

Det har skrivits mycket om 38-åringens framtid. Italiensk media har bland annat skrivit att svensken inte kommer att fortsätta i Milan, och La Gazzetta dello Sport har rapporterat att Ibrahimovic överväger att sluta.

– Vi får se, jag vet inte ens själv vad jag vill, det händer något nytt varje dag. Vem hade kunnat förutspå det här med corona? Vi måste bara försöka leva och njuta av livet. Inte oroa oss för mycket. Jag har en familj att ta hand om, mår de bra så mår jag bra, säger han.

Han berättar även att han inte kommer att finnas på planen för Hammarby i framtiden, klubben han är delägare i. I stället vill han bidra utanför planen.

”Möblerar om”

I nuläget är Ibrahimovic i Stockholm. Men vad gör egentligen den 38-årige fotbollsstjärnan för att fördriva tiden i karantän?

– Det kan vara allt från att möblera om till att kolla på tv eller träna på gymmet. Jag gillar att vara hemma, jag rör mig inte så mycket ute, utan trivs bäst i mitt eget hem, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.