Zlatan körde bilen olagligt

Uppmärksammade turen får en ny vändning

Zlatan Ibrahimovics Ferrari väckte stor uppmärksamhet i Stockholm i helgen.

Det finns bara ett problem.

Zlatan körde bilen olagligt.

Det var mer än en person som vände på huvudet när Zlatan Ibrahimovic i lördags den 9 maj körde längs Norrlandsgatan i Stockholm i sin unika Ferrari Monza SP2. Bilen tillverkas i färre än 500 exemplar och är bara möjlig att köpa för såväl trogna som rika Ferrari-kunder.

Ferrari har inte gått ut med någon prislapp på bilen, men det har funnits uppgifter om att den kostar mellan 25 och 30 miljoner kronor.

Problemet för Zlatan är bara att han körde bilen olagligt.

Riskerar penningböter

Enligt ett registerutdrag från Transportstyrelsen är Zlatans Ferrari avställd sedan den 30 mars. Enda tillfället du får framföra ett avställt fordon är ”för färd kortast lämpliga väg till eller från närmaste besiktning”. Zlatans bil besiktigades dock den 23 mars i år.

Transportstyrelsens presschef Mikael Andersson bekräftar för Sportbladet att bilen är avställd och att den därmed kördes olagligt när den framfördes i helgen.

– Ja, den här är avställd och har varit det sedan den 30 mars, och en bil får inte köras om den är avställd, säger Andersson.

Den som kör ett avställt fordon kan dömas till penningböter på mellan 1200 och 2000 kronor.

Sportbladet söker Zlatans varumärkesexpert Mika Lepistö för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.