Hedvig Lindahls hyllning till de svenska herrarna

avFilip Durefelt

FOTBOLL

De svenska herrarna säkrade en VM-plats efter 0–0 i Milano.

Då skickade Hedvig Lindahl en grattishälsning till sina kollegor – samtidigt som hon utryckte en förhoppning om en lösning med förbundet.

”Så vi får hylla er och andra på galan”, skriver Hedvig Lindahl.

1 av 4 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Dagen före det svenska herrlandslagets så viktiga playoff-match borta mot Italien stod det klart att damlandslaget bojkottar Fotbollsgalan nu på måndag, eftersom man inte nått ett nytt avtal med Svenska fotbollförbundet.

– Jag är besviken över att vi hållit på i nästan ett år med förbundet, sa Caroline Seger till Fotbollskanalen.

Förbundet förbjöd förbundskapten Janne Andersson och lagkapten Andreas Granqvist från att svara på frågor om bojkotten, men uttryckte själva en besvikelse över tajmingen.

– Det är respektlöst från den som startat det här. Jag är upprörd. Att gå ut med det här dagen innan vår viktigaste match... Det är inte okej, sa landslagschefen Lasse Richt till Fotbollskanalen.

Lindahls hyllning

Trots att spelarna enligt SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand blev påverkade av snacket om bojkotten, så klarade man 0–0 på San Siro och säkrade en VM-plats.

Efter den bedriften skickade damlandslagets målvakt Hedvig Lindahl en grattishälsning till herrarna, samtidigt som hon uttryckte en förhoppning om en lösning med förbundet.

”Stort GRATTIS till våra svenska herrar! Ser fram emot ett VM-slutspel i soffan! Nu hoppas vi på en smidig lösning på vår situation så vi får hylla er och andra på galan. #ViÄrSverige, skriver Lindahl på Twitter