Klart: De kan vinna Allsvenskans stora pris

Källström och Ghoddos bland de nominerade

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Två Djurgårdare nominerade till priset som årets mest värdefulla spelare.

avJacob Larsson

FOTBOLL

Föreningen Svensk Elitfotboll har utsett finalisterna i Allsvenskans stora pris.

Bland de som kan få priset för årets mest värdefulla spelare återfinns Djurgårdens hemvändare Kim Källström.

Ännu en allsvensk säsong lider mot sitt slut och striden om SM-guldet är över sedan Malmö FF fått fira redan i omgång 25 genom att bortslå IFK Norrköping med 3–1.

Runt kvalstrecket är det dock fortfarande poäng att spela om – Jönköping Södra eller Gif Sundsvall riskerar båda att ställas i ett ovisst kvalspel mot Trelleborgs FF om en plats i nästa års allsvenska.

Med en omgång kvar presenterar nu Föreningen Svensk Elitfotboll spelarna som slåss om diverse olika prestigefyllda priser, bland annat den som årets mest värdefulle spelare i allsvenskan 2017.

Dahlberg, Eriksson och Christiansen kan få två priser

Bland de namn om kan prisas för sin insats den gångna säsongen finns bland annat Kim Källström, Saman Ghoddos, Per Karlsson, Andreas Isaksson och Ken Sema.

Pontus Dahlberg, Magnus Eriksson och Anders Christiansen är de enda spelarna som har chans på två priser. Eriksson och Christiansen är både nominerade till såväl årets mittfältare som årets mest värdefulla spelare. Blåvitts målvaktstalang, Dahlberg, kan vinna pris som just årets målvakt, men är även finalist i kategorin årets nykomling.

Stor jury utser vinnaren

Vinnarna utses av en jury bestående av Allsvenskans 16 huvudtränare och lagkaptener samt av 32 utvalda journalister och experter. Även Janne Andersson, och U21:s förbundskapten, Roland Nilsson är med i juryn.

Se alla nomineringar här nedan.

De har vunnit Guldbollen mer än en gång 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM