Fotboll

Galna uppladdningen inför finalen

Av: 

Samuel Abrahamsson

FOTBOLL

Bara 20 000 biljetter till Europa League-finalen – men 150 000 supportrar på plats.

Sevilla har invaderats av Frankfurt och Rangers-supportrar.

– Vi var tvugna att åka för att ta del av atmosfären, säger supportern Theo Hill som körde 40 timmar i sträck till Sevilla med sin kompis.

Klockan 21.00 i kväll är det avspark i Europa League-finalen i Sevilla där Frankfurt och Rangers kanske lite otippat gör upp om titeln.

Och de bägge lagen kommer ha ett enormt publikstöd även om lagens fans bara ha tilldelats 10 000 biljetter var till Sevillas hemmarena Ramón Sánchez Pizjuán som tar drygt 40 000.

Men totalt har uppemot 150 000 supportrar till de bägge lagen rest till Sevilla dit sommaren redan har kommit. Under onsdagen har det varit 35 grader och flera Frankfurt-fans valde då att bada i en fontän samtidigt som ölflaken badade omkring i vattnet visar bilder.

Körde 40 timmar

Och några som inte vill missa finalfesten är Rangers-supportrarna Theo Hill och Jordan Powers.

– Vi bara hoppade in i bilen och åkte ner till Sevilla, vi körde i 40 timmar utan att knappt stanna, men vi var tvugna att åka för att ta del av atmosfären. Att bara kunna säga att vi var här gör det värt det, säger Hill till Daily Record.

En som faktiskt har lyckats få biljetter till matchen är 9-åriga Robbie Young. Han överraskades av sin familj med biljetter efter att de tidigare ha sagt att han varit för ung att åka. I själva verket har de kämpat febrilt med att förnya Robbies pass.

– Jag satt i telefon i åtta raka dagar och mejlade varje myndighet. Det var en mardröm, berättar hans mamma Kelly, och till slut löste sig med passet.

I måndags flög familjen till Alicante och man har sedan rest till Sevilla i en husvagn.

”Fantastisk stämning”

En som hyllar stämningen på plats är Alan Wallace som är där med sin son Alfie.

– Vi måste vinna, den här atmosfären är speciell. Stämningen har varit fantastisk, säger Alan till Skotska Sun.

En som laddat upp med fansen är Rangers anfallare Alfredo Morelos. Han är skadad och kan inte spela finalen men han har på bilder setts gå på gatorna tillsammans med fansen.

Men det har inte bara varit glädje inför finalen utan också en del stökigheter och bråk. Fem Frankfurt-supportrar ska ha gripits av polis efter att tegelstenar och barbord ska ha kastats samtidigt som man bränt av pyroteknik.

Och säkerhetspådraget är stort med fler än 5 500 poliser på plats för att kontrollera fansen.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Eintracht Frankfurt värdig vinnare

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Europa League