Helsingborg sparkar Lennartsson

Publicerad 2022-05-22

4–1-förlusten hemma mot Värnamo blev för mycket.

Helsingborg sparkar nu tränaren Jörgen Lennartsson.

– Jag har förståelse för beslutet, säger han i ett pressmeddelande.

Helsingborg förlorade på lördagskvällen med 4–1 hemma mot Värnamo. Efter matchen buades laget ut och flera supportrar skanderade ”Avgå Jörgen”.

Och inte ens ett dygn efter förlusten meddelar nu Helsingborg att man sparkar huvudtränaren Jörgen Lennartsson.

– Tyvärr har vi inte lyckats ta de poäng som vi önskat i inledningen av serien. Det normala i dagens fotbollsvärld är att den ansvarige tränaren byts ut. HIF har nu valt denna lösning och med tanke på vår tabellsituation har jag förståelse för beslutet och accepterar det. Min önskan är att mina ledarkollegor kör vidare för klubbens bästa. Jag har verkat i Helsingborgs IF i nästan 10 år i olika roller och klubben har en stor plats i mitt hjärta. Jag vill tacka alla inblandade personer för denna tid och önskar klubben all framgång i framtiden, gärna med en seger på söndag, säger Jörgen Lennartsson i ett pressmeddelande .

Helsingborg meddelar att Álvaro Santos och Mattias Lindström nu kommer att leda laget tillfälligt under veckan och i matchen mot AIK nästa helg.

– Resultaten har inte varit på den nivå som någon av oss önskat eller hoppats på men det är 20 omgångar kvar och gott om tid att kunna vända skutan. Nu är det viktigt för oss att komma ihop, samla kraft och göra det vi kan under veckan för att på bästa möjliga sätt förbereda oss för att ta tre poäng mot AIK på söndag, säger sportchefen Andreas Granqvist.

Jörgen Lennartsson.

Följ ämnen i artikeln