Sundsvall lämnar jumboplatsen i allsvenskan

Gif Sundsvall tog tre efterlängtade poäng och lämnade jumboplatsen.

Oscar Jonsson – som var fjärdemålvakt (!) inför säsongen – fick chansen och höll nollan.

– Jag gick från uträknad till att kliva in på banan i dag och göra det bra, säger Jonsson till Sundsvalls Tidning.

Följ ämnen i artikeln

En farlig Saku Ylätupa-nick och en hands i eget straffområde från Forrest Lasso ledde inte till några mål.

Den första halvleken mellan Gif Sundsvall och Mjällby AIF förblev mållös.

I början av andra halvlek var det Sundsvalls tur att ropa på straff och Mjällbys tur att vara nära mål. Men Oscar Jonsson tippade David Löfquists frispark i stolpen och Ronaldo Damus fick inte domslutet med sig efter att ha gått omkull i duell med Samuel Brolin.

Passerar Helsingborg och Degerfors

Till sist spräcktes nollan i den 70:e minuten.

Daniel Stensson skarvade en hörna från vänster och på vägen in i mål touchade bollen även Carlos Gracias huvud.

Erik Andersson såg sedan till att Sundsvall vann med 2–0 när han tog hand om sin egen stolpretur och satte bollen i öppet mål.

Sundsvalls seger gör att laget lyfter från jumboplatsen i allsvenskan. ”Giffarna” går upp på sex poäng och passerar både Helsingborg och Degerfors. Laget innehar kvalplatsen tack vare fler gjorda mål än Degerfors.

– Det är sjukt viktiga poäng och vi studsar tillbaka efter den här lilla krisveckan som vi har haft, säger Daniel Stensson i Discovery Plus.

”Alla matcher är en final”

Målet vaktades av 25-årige Oscar Jonssonför första gången den här säsongen. Jonsson var fjärdemålvakt bakom Andreas Andersson, Oscar Linnér och Gustav Molin inför säsongen.

– Jag sköter mitt jobb och kör stenhårt dag ut och dag in och ger aldrig upp. Det är väl ett tecken om att man inte ska göra det, jag gick från uträknad till att kliva in på banan i dag och göra det bra, säger Jonsson till Sundsvalls Tidning.

– Jag har haft min familj och flickvän som stöttat och pushat hela tiden, det har inte varit några konstigheter. Jag har alltid vetat att jag kunde göra det bra men jag har aldrig fått chansen att visa det. Det gjorde jag i dag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.