Allsvenskan i fotboll

Nordin Gerzic avslutar spelarkarriären

Av: 

Felix Tornberg

FOTBOLL

Nordin Gerzic, 38, slutar efter säsongen.

Det meddelar han på Örebros hemsida.

– Jag känner mig färdig, säger han.

Nordin Gerzic har färgat den allsvenska fotbollen under nästan 20 års tid. Han gick igenom Örebro SK:s ungdomsled och upp i A-laget, via en vända som ungdomsproffs i Bayern München.

Gerzic har lämnat Örebro vid flera tillfällen, men alltid återvänt. Därför är det inte mer än passande att karriären nu tar slut i klubben.

– Mitt beslut att avsluta karriären har vuxit fram under året. För mig är ÖSK som en familjemedlem och klubben ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Men jag känner mig färdig och det här beslutet känns rätt, säger han till ÖSK:s hemsida.

Gerzic ska först avsluta årets säsong, där det fortfarande återstår tre omgångar. Därmed finns chansen att han kan bättra på sin siffor, som redan är ett klubbrekord. Totalt har han gjort över 300 framträdanden i den vitsvarta tröjan, och är den som representerat klubben i allsvenskan vid flest tillfällen.

”En svartvit legend”

– Jag tror att hans klubbrekord kommer att bli svårslaget och jag är stolt över att få ha jobbat tillsammans med honom under många av dessa år. Den ömsesidiga kärleken mellan honom och klubben, supportrarna samt staden Örebro gör honom för alltid till en svartvit legend, säger fotbollschef Axel Kjäll till Örebros hemsida.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har stöttat mig under åren och till alla som har hjälpt mig att bli den människa jag är idag. Utan er hade jag inte stått här med klubbrekord och den här karriären. Supportrarna har alltid varit fantastiska mot klubben och mig som person. En av de tuffaste delarna med att avsluta karriären är att jag kommer sakna just den biten, avslutar Gerzic.

Årets säsong, som alltså blir hans sista, hade kunnat bli roligare. Örebro är redan klart för nedflyttning, vilket innebär att det blir spel i superettan nästa år.

Gerzic har även spelat i IFK Göteborg och Rynninge IK. Han kommer tackas av i samband med ÖSK:s sista match för säsongen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvensk panelen: Fansen som har imponerat mest

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Nordin Gerzic

Örebro SK