Mardrömsstart efter målvaktsskadan: ”Otäckt när det blöder så mycket”

Häcken vann toppmötet med Kristianstad

Det blev dubbla smällar för Kristianstad efter en otäck skada på målvakten Melina Loeck.

Moa Olsson hann knappt komma in mellan stolparna innan Pauline Hammarlund gav Häcken ledningen.

– Det är alltid lite otäckt när det blöder så mycket, säger tränare Elisabet Gunnarsdottir.

Toppmötet mellan Kristianstads DFF och BK Häcken fick en dramatisk start.

Matchen var knappt tio minuter gammal när Kristianstads målvakt Melina Loeck fick en smäll mot huvudet efter en duell med Anna Anvegård i straffområdet.

Mardrömsstart för ersättaren

Hon begravde sitt ansiktet i händerna och låg länge kvar i gräset där hon behandlades av det medicinska teamet.

PLUS: Bank: Det är bottenlöst sorgligt


Efter matchen ger Kristianstadstränare Elisabet Gunnarsdottir lugnande besked.

– Vi tror inte det är någon hjärnskakning men det blödde ju rejält och behöver troligtvis sys. Det är klart det är väldigt olyckligt när sånt händer ens målvakt och det är alltid lite otäckt när det blöder så mycket, säger hon.

Fem minuter efter smällen kunde Loeck till slut vandra av planen rejält bandagerad och in kom Moa Olsson.

Men 23-åriga Olsson fick en tuff start på säsongens första match mellan stolparna. En halvminut efter att domaren blåst igång spelet efter skadan krutade Pauline Hammarlund in 1–0 med ett distansskott.

”Får passa på”

– Klart att det aldrig är kul att komma in ouppvärmd och slängas in i matchen. Då får man passa på att skjuta lite extra, säger Hammarlund i Viaplay.

– Den satt bra. Långt nere vid stolpen.

Hon får medhåll av Kristianstadtränaren som tycker att hemmalaget hade marginalerna mot sig.

– Det är faktiskt väldigt svårt när man får så bra chanser. Bollen dansar på linjen två gånger. Deras andra mål är offside. Vi får en skada på målvakten vid en väldigt olycklig situation. Det är väldigt små marginaler som avgör den här matchen, så kan man säga.

2–0 kom sex minuter in i den andra halvleken när Stine Larsen serverade Elin Rubensson som fanns inne i boxen.

– Det är väldigt jobbigt att släppa in det andra målet med tanke på att jag tycker att vi har tagit oss in i matchen och börjar ta över den också. Då är det en jäkla smäll att få 2-0 i nacken, säger Gunnarsdottir.

”Allt i egna händer”

Kristianstad tryckte på och fick in en reducering när Jennifer Falk kom ut långt utanför eget straffområde och Tabby Tindell kunde få med sig bollen förbi Häckenmålvakten.

Häcken höll dock undan och vann matchen med 2–1. Det innebär att laget från Hisingen knappar in på tättrion. Kristianstad fortsätter dock att titta uppåt i tabellen. Det är sex poäng upp till serieledande Rosengård med åtta matcher kvar att spela.

– Så länge vi kan vara med i fajten hela vägen ska vi vara det. Det vore dumt att säga något annat. Det är tre heta platser att tävla om men så länge vi har häng på ettan och tvåan så kommer vi vara där, säger Gunnarsdottir och fortsätter:

– Vi har det i egna händer för topp tre, sen behöver vi lite hjälp med andra resultat vad gäller att kunna klättra från där vi är nu. 

 Otäck skada på Melina Loeck
Otäck skada på Melina Loeck
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.