Malmö FF

Ahmedhodzic: AIK är enda hotet mot Malmö FF

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

BORÅS. Inte Djurgården, inte Elfsborg.

Det är mästarna från 2018 som är främsta utmanare till Malmö FF enligt Anel Ahmedhodzic.

– Jag ser oss fortsatt som favoriter, men AIK har en bra defensiv, säger mittbacken.

Malmö FF var mer eller mindre tvunget att vinna mot Elfsborg för att inte halka för långt efter just Djurgården, AIK och just Elfsborg i den allsvenska toppstriden efter tre segerlösa omgångar.

Regerande mästarna glänste inte, men fajtade till sig en 1–0-seger på Borås Arena efter ett självmål av Elfsborgs Johan Larsson (76).

Kände lättnad

Efteråt var det lättade MFF-spelare som mötte media:

– Det har varit tungt. Vi har pratat om att vi har spelat bra men det handlar om att ta tre poäng. Det var ett lättat gäng i omklädningsrummet, medger Jo Inge Berget.

Anel Ahmedhodzic var ännu mer ärlig och rakt på sak:

– Segern betyder väldigt mycket. Vi har varit besvikna efter alla kryssen. Vi förtjänar fler poäng än vi har. Det är jävligt skönt att komma härifrån med tre poäng. 

Själmålet som frälste Malmö FF mot Elfsborg.

Firade ni extra?

– Ja! Det var en skitmatch, vi hade inget jävligt fint spel men vi tar tre poäng och det är det viktigaste, säger Ahmedhodzic med ett brett, brett leende.

– De här segrarna är de skönaste segrarna, när man inte spelar på topp, men sliter och vinner. De segrarna känns väldigt bra. 

Vilka av de andra lagen i guldstriden ser du som största hoten?

– AIK. Jag tycker att AIK har varit rätt starka i år. Dom har en bra defensiv, men det gäller att göra det i 30 matcher. Jag ser fortfarande oss som favoriten. Jag har alltid gjort det. 

Hyllar lagandan

Även med ert spelprogram och med alla skadorna?

– Det är inga problem. Vi har en fantastisk trupp med många bra spelare. Vi visade även i dag att vi har lagandan. Vi har sprang för varandra.

– Kolla på Eric Larsson som inte har spelat så många matcher. Han kommer in och gör det jättebra. Det visar hur hungriga alla är på att spela. Vi har en fantastisk trupp, säger Ahmedhodzic.

Publisert:

LÄS VIDARE

Genomgång: Så mycket är ditt lag i allsvenskan värt

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Allsvenskan i fotboll

Anel Ahmedhodzic

Jo Inge Berget

Eric Larsson

Djurgårdens IF Fotboll

AIK Fotboll