Sam Larsson bryter Kinakontraktet: ”Fick inga pengar”

GÖTEBORG. Sam Larsson, 29, återvänder inte till Kina.

Mittfältaren har brutit avtalet med Dalian Pro.

– Just nu tänker jag över min framtid, säger han.

Djurgården uppger att Marcus Danielson inte är i samma situation.

Följ ämnen i artikeln

Den tidigare landslagsmannen hade en säsong, i år, kvar på avtalet som han nu brutit efter att han inte fått ut sin lön från klubben som i vintras åkte ur kinesiska högstaligan.

Fick inte pengarna

– Det finns klausuler i kontraktet som säger att en arbetsgivare måste betala en anställd. När det går en viss tid kan man bryta avtalet och då gjorde jag det, säger Sam Larsson efter ett träningspass med IFK Göteborg på Kamratgården.

Du fick inga pengar?

– Precis, så var det.

Hur känns det?

– Jag är frisk, kry. Så det känns bra, säger Sam Larsson med ett leende.

Vill IFK Göteborg ha dig?

– Det tror jag. Jag har alltid en dialog eftersom det är personer i klubben som jag känner.

Har du fått något kontraktsförslag?

– Det håller jag gärna mellan mig och de ansvariga. Just nu tänker jag över min sits lite grand, min framtid och karriär.

Öppnar 15 juli

Det svenska transferfönstret öppnar igen 15 juli. Flera av de större ligorna på kontinenten öppnar möjligheten att värva spelare 1 juli.

Går det att få någon dispens, nu utanför transferfönstren?

– Det verkar inte så. Det finns de som har kollat på det.

Vad är din huvudsakliga ambition?

– Det är att stanna ute i Europa, men saker kan alltid hända. Jag vet inte var jag kommer hamna. Jag sitter ganska lugnt i min båt. Jag är såpass ung, fit och fräsch att jag fortfarande vill ge mig chansen utomlands om den möjligheten dyker upp, säger Sam Larsson.

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre om Sam Larsson:

– Han ser stark, bra, snabb, explosiv, skicklig ut med bollen – och glad, som vanligt.

Hoppas på Larsson

Har ni erbjudit honom ett kontrakt?

– Det vill jag inte kommentera. Men självklart ser både jag och IFK Göteborg att han någon gång i framtiden gärna att han spelar i vår tröja igen. 

Samtidigt som Sam Larsson finns tillgänglig existerar en konflikt mellan IFK Göteborg och vänstermittfältaren Tobias Sana, som alltså spelar i samma position som Larsson.

– Jag är här och tränar, jag spelar inte i Blåvitt nu. Fråga inte mig om det, säger Sam Larsson.

Kinesiska mediauppgifter, som bland annat återges av olika konton på Twitter, uppger att Dalian Pro inte registrerat någon av sina utländska spelare Larsson, Emmanuel Boateng eller svenske landslagsmittbacken Marcus Danielson för spel under 2022.

Danielson återvänder till Kina

Enligt uppgifter ska den degraderade klubben vara skyldig flera av de utländska spelarna större lönesummor. Men Danielson verkar inte nära en hemkomst till Djurgården – just nu. Där ska kontraktet inte vara brutet mellan parterna.

– Vi för inga diskussioner med Danielson om det för tillfället, säger sportchefen Bosse Andersson.

Preliminärt inleds det försenade ligaspelet (på grund av covidnedstängningarna) i början av juni. Danielson har tidigare sagt att han planerat för att återvända till Kina.

– Marcus Danielson har ett kontrakt med Dalian till december och han förhåller sig till det avtalet, säger Bosse Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln