Djurgårdens storslam – Eriksson årets mest värdefulla spelare

Magnus Eriksson.
Magnus Eriksson.

Djurgården skördade tre priser på den allsvenska galan.

Magnus Eriksson, 31, tog hem två – och korades till årets mittfältare och mest värdefulla spelare.

– I en vecka kommer jag bara njuta av de här, säger ”Mange” och pekar på sina troféer.

Följ ämnen i artikeln

Malmö FF tog hem allsvenskan.

Men det var ändå ligatrean Djurgården som skördade störst framgång på den allsvenska galan på tisdagskvällen.

Hjalmar Ekdal prisades som årets back – medan Magnus Eriksson tog hem både årets mittfältare och årets mest värdefulla spelare.

– Enormt ärofullt. Det är klart man vet om när man är bra på fotbollsplanen och jag gillar inte att prata om det men i dag är det kul.

Det sistnämnda priset är det mest prestigefulla och det stod mellan Magnus Eriksson, Oliver Berg och Anders Christiansen.

Kunde ha blivit ännu mer för Djurgården

Magnus Eriksson är belåten när han möter pressen efter prisutdelningen.

– Det är klart att det är jättekul att få de här priserna så klart, säger han.

– Det är klart att jag är väldigt, väldigt nöjd med hur säsongen gick för egen del. Men det gnager lite fortfarande att vi inte når hela vägen (i allsvenskan). Men i en vecka kommer jag bara njuta av de här, säger han och pekar på sina troféer.

Går det att toppa din individuella säsong med landslagsplats och de här priserna?

– Om man ser rent individuellt så är det väldigt svårt. Man kan räkna poäng och hålla på men den här landslagsplatsen slår ju extra tungt. Sånt som inte händer så ofta. Att som 31-åring få göra debut i en VM-kvaltrupp är en ynnest. Det händer inte varje vecka. Det blir svårt att toppa.

Hur ser du på att du kommer före Anders Christiansen?

– Det är ju en jättebra fotbollsspelare och han betyder jättemycket för Malmö. Sen är det en jury, lagkaptener och tränare som tycker till också. Det värmer också ganska mycket. 

Det kunde även ha blivit mer för Djurgården. För både Emmanuel Banda (årets mål) och Hampus Finndell (årets unga spelare) var nominerade – men de fick nöja sig med tre priser.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.