Journalist blev tafsad på i direktsändning

Greta Beccaglia gjorde en ståa i samband med Fiorentina–Empoli.

Då kom okända män fram och tafsade på henne.

I direktsändning.

I samband med helgens Serie A-omgång protesterade Fiorentina och Empoli mot våld mot kvinnor. För att demonstrera detta målade samtliga spelare ett rött streck över kinden. En syn vi sett flera gånger i samband med de senast upplagorna av den italienska fotbollsligan. Aktionerna genomförs både den 25 november, och den åttonde mars. Det sistnämnda datumet är internationella kvinnodagen.

Den italienska journalisten Greta Beccaglia bevakade matchen på plats. Utanför Empolis hemmaarena, Carlo Castellani, gjorde hon ett direktsänt tv-inslag efter matchen.

Hon ställde sig mitt bland supportrarna, då en man spottade sig i handen och slog den mot Beccaglias rumpa.

Hennes reaktion kom direkt:

– Ursäkta, så kan du inte göra!, utbrast hon i sändningen.

Beccaglia gjorde ett nytt försök till att rapportera från platsen, men då klev andra män in i bilden och trakasserade henne verbalt.

– Det gjorde ont. Alla såg det, men ingen gjorde någonting, säger Beccaglia själv enligt The Times.

Mannen gripen – Serie A tar avstånd

Bilderna har väckt starka reaktioner i Italien, där sexism och våld mot kvinnor fortsätter vara ett stort problem. Enligt Italiens nationella statistiska institut uppger ungefär 31 procent av landets kvinnor att de utsatts för sexuellt eller fysiskt våld under sina liv.

”Full solidaritet med min kollega Greta Beccaglia efter det som hände utanför Castellani. Det är oacceptabelt att det år 2021, nästan 2022, fortfarande händer så här korkade saker”, skriver den italienske journalisten Mirko Di Natale på Twitter.

Även Serie A tar avstånd.

”Våld uttrycks på många sätt. Vi fördömer dem alla, i dag och för alltid. Solidaritet med Greta Beccaglia”, skriver ligaförbundet på Twitter.

Eftersom övergreppet skedde i tv var det inga större problem för polisen att identifiera mannen, som nu är gripen. Beccaglia har valt att anmäla honom för trakasserier.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN