Lionel Messi

Officiellt: Leo Messi är klar för Paris Saint-Germain

Har presenterats – bär tröjnummer 30

Av: 

Moa Berander

Hugo Månsson

FOTBOLL

Flygresan till Paris har trackats och Neymar har hälsat honom välkommen.

Nu är det helt klart och officiellt.

Leo Messi ansluter till PSG på ett tvåårskontrakt och kommer bära nummer 30.

Leo Messi har spelat för FC Barcelona sedan han var 13 år gammal och tog nyligen ett tårfyllt farväl.

Redan tidigt seglade PSG upp som ett huvudspår kring vad som skulle bli nästa steg. Under tisdagen har fotbollsvärlden kunnat följa Messis väg till Paris, läkarundersökningen, arenan och hotellet.

Nu är det dessutom officiellt. Messi kommer spela för Paris Saint-Germain de två kommande säsongerna. I avtalet finns också en option på att förlänga ytterligare ett år.

– Jag kan inte vänta på att få påbörja ett nytt kapitel i min karriär i Paris. Klubben och deras visioner är i perfekt harmoni med mina ambitioner. Jag ser verkligen fram emot att sätta min fot på Parc des Princes gräsmatta, säger huvudpersonen i pressmeddelandet.

På Twitter delade PSG dessutom ett klipp där en kamera sveper över arenan för att sedan landa på deras nya anfallare på mittplan.

”En ny diamant i Paris. PSGxMESSI”, skriver de till videon.

Det innebär att han återförenas med Neymar, som han tidigare spelat med i Barcelona och är nära vän med. Brasilianaren lade redan innan det blev officiellt ut en story på Instagram där han skrev att de kommer spela tillsammans igen.

Lionel Messi har presenterats.

Nummer 30 på tröjan

Även PSG hade svårt att hejda sig. De hintade om övergången med flera videos på Twitter innan de la ut den officiella presentationen. I den första videon syns en argentinsk flagga hänga mellan Neymars och Kylian Mbappés matchtröjor i PSG:s omklädningsrum.

Dock var det först i den officiella presentationen som det avslöjades vilken tröja Messi kommer spela i. Han kommer bära nummer 30, vilket är samma som han hade i sina första två säsonger i Barcelona 2005 till 2007. Enligt uppgifter har Neymar erbjudit honom nummer tio, vilket argentinaren ska ha avböjt.

I franska Ligue 1 måste spelarna ha tröjnummer från 1 till 30, där nummer 1, 16 och 30 är reserverade för målvakter. Därmed gör ligan ett undantag för just Lionel Messi – som tar ett målvaktsnummer.

Messis nya lön uppges ligga på 35 miljoner euro, motsvarande 357 miljoner kronor, per år – inklusive bonusar, enligt sillyjournalisten Fabrizio Romano.

Leo Messi bär tröjnummer 30, i början av hans Barcelona-karriär.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Lionel Messi

LÄS VIDARE

Frändén: En av fotbollens eviga frågor ska få sitt svar

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lionel Messi

PSG, Paris Saint-Germain FC

Fotboll

Ligue 1