”Han njuter av sina fem minuter av fame”

Dejan Kulusevski har gjort succé i Tottenham och bekräftar att han blir kvar i England.

Men han vet inte om klubben planerar att köpa loss honom.

– Jag vet att jag kommer att spela i Tottenham nästa säsong, säger stjärnan.


PLUS: Guldplan 2022/2023: Tottenham – tre nyförvärv


Utlåningen från Juventus till Tottenham var det bästa som kunde hända Dejan Kulusevski. Efter en tung tid i Italien har mittfältaren fått ett rejält lyft i England med 5 mål och 8 assist på 18 matcher i Premier League

– Tio av tio, det kunde inte bli bättre. Jag hade kul, mådde bra och alla resultaten gick som de skulle. Allt var perfekt. Mycket bra tränare, mycket bra lagkamrater, smarta människor. Alla vill bara vinna och vi hittade varandra bra, säger Kulusevski och fortsätter hylla tränaren Antonio Conte

– Han är besatt av att vinna och jobbar från morgon till kväll. Han vill vara det bästa för oss spelare och jag gillar honom utanför planen också, det är en otrolig tränare.

”Förändrar hela säsongen”

Låneavtalet går ut nästa sommar, men Kulusevki bekräftar att han blir kvar i klubben. Om lånet förlängs eller om han köps loss vet han fortfarande inte. 

– Men jag vet att jag kommer att spela i Tottenham nästa säsong. Om de inte köper mig den här sommaren tror jag att det är obligatoriskt sommaren efter.

Tottenham slutade fyra i Premier League och kommer därmed att spela Champions League nästa säsong. 

– Jag tror att det betyder allt. Det förändrar hela säsongen. Jag vet inte om Conte skulle vara kvar om vi inte skulle komma till Champions League, men nu gjorde vi det och alla är glada. Det kommer bli otroligt kul att spela Champions League med Tottenham.

Kulusevski har varit öppen med att han inte trivdes under sin sista tid i Juventus.  

– Det var mycket. Det var svårt att vara mig själv. Jag hade inte så kul på träningsplanen och då blir det ofta så.

Slår tillbaka mot journalist

På sin Instagram la Kulusevki under helgen upp ett klipp som börjar med en gammal tweet från italienska journalisten Carlo Garganese där han hånade Tottenhams värvning av Kulsevski. 

”Kulusevski har inte dribblat förbi sin spelare på två år”, skrev han. 

– Det var bara en slump att det blev han, nästa gång är det någon annan. Jag tror att han njuter jättemycket nu, att alla pratar om honom och han får sina fem minuter av fame. Han mår bra av det, säger Kulusevki om videon. 

Garganese har svarat på Kulusevskis video och står fast vid sin tweet trots svenskens succé. 

"Jag bryr mig inte om att Kulusevski försökte dribbla mig (han slår aldrig sin spelare ändå), så alla ni Spursfans kan sluta twittra mig. Jag står till 100 procent fast vid vad jag skrev”, skriver italienaren.

– I dag tror alla att de är fotbollsexperter, men det han skrev får stå för honom, säger Kulusevski. 

Känner du att du har fått revansch på dem som tvivlat på dig? 

– Lite. Det är åt båda håll. Tvivlare kommer alltid att finnas överallt. Det var många som trodde på mig också. Det viktiga är att jag mår bra. De andra får säga vad de vill. 

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.