”Kommer ut och spelar som ett korplag”

MALMÖ. 3–0 mot Malmö FF på bortaplan och den ökända, segerlösa sviten mot just MFF är intakt.

Efter matchen är Alexander Milosevic kritisk till den egna insatsen, domaren Mohammed Al-Hakim och lider med supportrarna.

– Det är synd att vi kommer ut och spelar som ett korplag för dem, säger mittbacken.

Efter tre spelade matcher för AIK har supportrarna pendlat mellan himmel och helvete.

Storförlust mot Häcken, en rutinmässig, back-to-basics-betonad seger mot IFK Norrköping hemma, och 3–0 mot Malmö FF borta.

Alexander Milosevic är självkritisk efter en ny förlust på bortagräs.

– Det är för dåligt. Fyra mål mot Häcken och tre här i dag… Det är dags att slipa bort de här juniormisstagen vi håller på med och börja spela som män.

Samtidigt tycker han att hemmalaget är bättre i dagens match, men att de utöver målen som görs inte dominerar AIK totalt chansmässigt.

– Hur många chanser har MFF egentligen utöver målen de gör? Sen är de kanske bättre i vissa delar av spelet, men de har inte många superchanser. Vi har ett skott i stolpen, och fotboll handlar om marginaler.

”Kommer ut och spelar som ett korplag”

Första halvlek hackades upp av en hel del skadeavbrott på MFF-spelare, vilket frustrerade Milosevic och AIK som skickade en känga till Mohammed Al-Hakim.

– Han kom själv på försäsongen och pratade om exakt de här sakerna. I matchen så ligger de ner nio gånger och vi får gula kort… Jag vet inte, det är absolut ingenting som ändrar resultatet, men då får du stå för det du säger hela vägen in i säsongen.

Om vi vänder på det - bortastödet, din kommentar till cirka 2000 AIK:are på plats?

– De är otroliga oavsett var vi spelar. Det är synd att vi kommer ut och spelar som ett korplag för dem.

”Det är inte godkänt”

Mittbackskamraten Sotirios Papagiannopoulos fyller i:

– Tungt. Det här inte kul. Vi är för dåliga i båda straffområdena där matcherna avgörs. Malmö har mer kvalitet där. Att släppa in tre mål är inte godkänt, säger mittbacken och avslutar:

– Våra supportrar lägger ner tid och pengar på att komma ner och stötta oss. Att vi inte får ge något tillbaka... det är jobbigt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.