Nyförvärvet matchhjälte för Djurgården

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården dominerade mot IK Frej - men vann med uddamålet.

Nyförvärvet Aslak Fonn Witry blev matchhjälte i svenska cupen inför 4 999 på Tele2 Arena.

– Vi skapar målchanser för att göra betydligt fler mål, säger Dif:s tränare Thomas Lagerlöf.

Nyförvärvet Adam Bergmark Wiberg fick chansen från start i sin första tävlingsmatch för Djurgården. 21-åringen visade att han är bra på att nosa sig till målchanser, men anfallaren var sämre på att förvalta dem.

I den åttonde minuten hade han en nick mot mål som målvakten Jonas Olsson räddade. Halvvägs in i den första halvleken dök anfallaren upp framför mål och såg bara ut att kunna stöta in bollen i mål - men Olsson stod för en stark räddning. Strax före halvtid missade han ett friläge.

– Jag ska bara sätta dit mina lägen. Det är bra gjort av hela laget, men jag ska göra fler mål, säger Bergmark Wiberg.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf var nöjd med anfallarens insats.

– Han jobbar stenhårt för oss i försvarsspelet och gör vår förstapress bra. Han är på plats i boxen när det vankas farligheter. Om han fortsätter att ha problem att göra mål i flera matcher har vi problem. Jag är övertygad om att han kommer att göra det när han spelar så här bra, säger Lagerlöf.

Walker öppnade målskyttet

Bergmark Wiberg missade tre bra lägen i den första halvleken, och sedan hade anfallaren även avslut i andra halvlek.

– En bra dag ska jag väl göra fyra mål, säger Bergmark Wiberg.

Kevin Walker hade däremot siktet rätt inställt. I den 35:e minuten drog Walker till på distans och fick se bollen gå in bakom Olsson i bortalagets målbur.

– Jag säger som (Paul) Scholes, jag siktar mitt i målet bara, säger Walker och skrattar.

Dif dominerade bollinnehavet mot ett IK Frej som bara var på offensiv planhalva några gånger i första halvlek. Mest aktiv i hemmalaget i första halvlek var Edward Chilufya, 19. Från sin vänsterkant var han den bäste spelaren.

Foto: BILDBYRÅN
Aslak Fonn Witry gjorde 2–0-målet.

Misstag av Käck

I början av den andra halvleken utökade Dif till 2–0. Nyförvärvet Aslak Fonn Witry tryckte in bollen från nära håll efter att IK Frej lämnat för stora ytor i backlinjen.

– Kul att spela matcher som betyder något. Vi startar bra och skapar mycket chanser. Vi kanske borde ha gjort fler mål innan halvtid, säger Witry.

– Jag gör en helt okej insats. Skönt att vara igång, skönt att göra första målet. Det betyder mycket att göra mål. Men det kommer att bli mycket bättre.

”Det är inte bara en bra målvakt”

IK Frej fick kontakt efter en timmes spel. Elliot Käck, som är tillbaka i Dif den här säsongen, stod för en dålig hemåtpassning som bortalaget kunde utnyttja till 2–1.

Djurgården hade ytterligare möjligheter att göra mål i andra halvlek, men duktige IK Frej-målvakten Jonas Olsson höll nere siffrorna.

– Det är inte bara en bra målvakt, utan det är även ett par taffliga avslut, säger Dif:s tränare Thomas Lagerlöf.

I gruppen möttes även Elfsborg och Hässleholm under söndagen, Boråsklubben vann med 5–1. Djurgården möter Hässleholm på bortaplan lördag den 23 februari.

Laddar Matchöversikt
Publicerad: