Liverpoollegend död – vann ligan två gånger

Fotbollsengland nåddes under nyårsafton av den tragiska nyheten att den gamle landslagsmannen och Liverpoolyttern Peter Thompson dött.

Mittfältaren vann ligan två gånger och var med och säkrade klubbens första FA-cuptriumf.

Han blev 76 år gammal.

Vänstermittfältaren Peter Thompson gjorde 54 mål på 416 matcher för Liverpool.

Han var en av legendtränaren Bill Shanklys nyckelspelare i Liverpool 1963–1973.

Tillsammans vann paret två ligatitlar, klubbens första FA-cup (1965) och gick till final i Europeiska cupvinnarcupen 1966.

”På samma nivå som Jesus Kristus”

Ansedda The Guardian beskriver Thompson som en modern ytter som gillade att vika in från vänsterkanten med sin högerfot.

Han var en av Bill Shanklys favoritspelare att träna.

Jag tvekar inte att placera Peter uppe bland de allra bästa genom tiderna – bredvid spelare som Tom Finney, Stanley Matthews och George Best”, skrev Shankly i matchprogrammet inför Thompsons avslutningsmatch.

Många säger att han inte gjorde tillräckligt många mål, att hans passningar inte var de bästa. Men hade han gjort fler mål hade han varit på samma nivå som Jesus Kristus”.

Thompson spelade 16 landskamper för England – men var inte uttagen i truppen till VM 1966, då England vann – och han spelade utöver Liverpool i Preston och Bolton.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.