Efter Ronaldos uppmaning: ”Kan få se Messi i Italien”

avDaniel Sörensen

Cristiano Ronaldos vädjan till Lionel Messi var tydlig och rak: ”Kom till Italien!”.

Enligt agenten Alessio Sundas är det ingen omöjlighet att Barcelona-stjärnan flyttar till Serie A i framtiden.

– Jag tror att det finns en chans att få se Messi spela i Italien, säger han.

De tillbringade nio år ihop i La Liga – sedan flyttade Cristiano Ronaldo, 31, till Italien.

Portugisen, som i en intervju med Gazzetta dello Sport gjorde en poäng av att han spelat fotboll i England, Spanien, Portugal och Italien, uppmanade sin nemesis Lionel Messi, 31, att följa efter honom till Serie A.

– Jag skulle vilja att han kom till Italien. Jag hoppas att han antar utmaningen, precis som jag. Men om han är nöjd där så respekterar jag det, sa Ronaldo tidigare i veckan.

Tolkar det som ett ”kanske”

Nu kan portugisen få sin vilja igenom.

FIFA-agenten Alessio Sundas (alltså inte Messis personliga agent) berättar för Radio Goal 24 att han jobbar hårt för att få över argentinaren till Italien. Och han tror att det är möjligt.

– De senaste dagarna har jag haft mailkontakt med Pep Segura, general manager i Barcelona, och till Leos pappa som sköter hans affärer. Deras svar var inte ett stort ”nej” som de har svarat tidigare, säger han.

”Kan återuppliva Maradona-myten”

– Från början var min idé att föreslå att han skulle gå till Napoli för jag tänker att Messi är den enda som skulle kunna återuppliva Maradona-myten. Det skulle vara en tillfredsställande utmaning. Men den affären med Napoli vore inte alls lätt, säger Sundas.

Men han tror att det kan bli svårt att hitta realistiska köpare i landet. Utöver Napoli ser han egentligen bara en klubb som rimlig.

– Inte alla klubbar kan ha råd med Leo och med tanke på att Milan har problem med ekonomin så tror jag att Inter är den enda rimliga klubben som kvarstår. Både vad det gäller ekonomin och sportsligt. Att ta Messi till Inter vore att jämna ut ankomsten av Cristiano Ronaldo till Juventus, fortsätter han.

ARTIKELN HANDLAR OM