Djurgården ska värva sig ur bottenstriden efter ny skada

Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

avAyar Alarcon Klein

FOTBOLL

Djurgården dras med stora skadeproblem i Damallsvenskan och i kvällens hemmamatch utgick anfallaren Mia Jalkerud.

Nu menar lagets tränare och sportchef Joel Riddez att laget behöver värva sig ur bottenstriden.

– Det måste vi. Våran trupp klarar inte av flera skador på anfallsspelare, säger Riddez efter 0–2 förlusten mot Kopparbergs/Göteborg.

Djurgården har haft maximal otur på skadefronten den här säsongen. Hela sex spelare är borta och har inte funnits tillgängliga för spel under den senaste tiden. Majoriteten är offensiva spelare och med dem borta har klubben endast lyckats göra nio mål på lika många matcher. I april plockades Portia Boakye in men ghananskan har inte lyckats producera några poäng hittills för klubben.

Ny skada under matchen

Inför kvällens möte hade laget chansen att gå upp på en fjärdeplats vid vinst på Kopparbergs/Göteborg. Istället blev det förlust och en av lagets få friska anfallare, Mia Jalkerud utgick skadad i andra halvlek. Laget ligger nu ett par poäng från kvalsträcket och nu säger lagets sportchef och tillika tränare Joel Riddez att nya spelare måste på in.

– Vi kommer att förstärka under sommaren, det måste vi göra. Målet är att få in två nya offensiva spelare.

Hur nära en förstärkning är ni i nuläget?

– Vi har en spelare som är nära att presenteras.

Ni fick ny skada på anfallsidan i kväll, hur tungt är det?

– Jättetufft såklart. Hon (Mia Jalkerud) har haft en känning i baksida och den blev värre under matchen så jag var tungen att ta ut henne , säger Riddez.

Tredje starten för 16-åringen

I och med skadorna har Djurgården släppt fram den 16-åriga anfallstalangen Tilde Lindwall som gjorde i kväll gjorde sin tredje start i den blårandiga tröjan. Trots att det inte blivit några mål för Lindwall tror hon att målen kommer trilla in.

– Jag känner fortfarande att jag är lite efter under matcherna men jag tror att det släpper snart så att jag får göra mitt första mål i djurgårdströjan, säger Lindwall efter förlusten.

Anfallaren menar vidare att alla skadorna påverkar spelargruppen negativt.

– Jag tror att vi spelare tycker det är rätt så tufft med tanke på att många av dem som är borta är startspelare. Samtidigt är det det viktigt för oss som inte är ordinarie att vi tar chansen, säger säger Lindwall.

Göteborg närmar sig toppen

Matchen då? Efter en rätt jämn tillställning där bägge lagen hade en del chanser kunde bortalaget till slut vinna rätt komfortabelt. 1–0 kom kom på en straffretur tidigt i andra halvlek och tio minuter innan slutet punkterade Olivia Schough matchen med sitt 2–0 mål.

Vinsten innebär att Kopparbergs/Göteborg tar ett rejält kliv upp i tabellen, från en sjunde till tredjeplats. Djurgården hade chansen att kliva upp på en fjärdeplats men i och med förlusten laget är kvar på en niondeplats.