”Måste sätta laget framför jaget”

FOTBOLL

Guidetti får kritik av Celtic-tränaren

Celtics första titel för säsongen är bärgad men tillsammans med lagkamrat James Forest får John Guidetti kritik av sin tränare.

– Det är dumt. Det där var inte laganda, säger Celtic-tränaren om hur spelarna bråkade om vem som skulle slå straff.

Det var inte uteslutande glädje för John Guidetti när hans Celtic bärgade det skotska ligacuptiteln genom en 2-0-seger mot Dundee United.

Svensken fick hoppa in i den 69:e matchminuten och assisterade fram till det avgörande 2-0-målet drygt tio minuter senare. När Celtic sen fick en straff i den 86:e minuten – med bägge ordinarie straffskyttarna Leigh Griffiths och Kris Commons utanför spel – såg det ut som att Guidetti skulle få förtroendet från elva meter.

”Gillar inte att de bråkar”

Men i stället uppstod ett bråk mellan Guidetti och James Forrest om vem som skulle få äran. Forest vägrade släppa bollen men missade sedan straffen – till Guidettis frustration och uppgivna gester.

– Det såg ut som att det handlade om vem som kom först till bollen, men jag gillar inte att de bråkar om det. Det är dumt. Det där är inte den lagandan som jag vill ha. Vi måste lära oss av den här händelsen, säger Deila till Daily Record.

”Individuellt tänk”

Enligt den skotska tidningen stormade svensken av planen direkt efter slutsignal drygt tio minuter senare. Han återvände dock senare för att ta emot sin medalj.

– Det är mycket känslor i de här situationerna och speciellt hos anfallare som vill göra mål. Men återigen, vi måste sätta laget framför jaget. Det är något som vi måste jobba med hela tiden. Det där var inte laganda. Det var individuellt tänk och jag vill inte ha något med det där att göra, säger Deila.

ARTIKELN HANDLAR OM