”De kom undan med blotta förskräckelsen”

FOTBOLL

Arsenal såg ut som vinnare i halvtid.

Men Newcastle satte press på ”Gunners” – som kom undan med blotta förskräckelsen.

– Vi hade det tufft de sista 40 minuterna, säger managern Arsene Wenger.

Arsenal fick lämna Champions League i veckan – trots seger med 2-0 borta mot Monaco. 1-3-förlusten på Emirates blev kostsam för Arsene Wengers mannar.

Det var dock inga hängskallar i mötet med Newcastle – ”Gunners” fick med sig tre poäng från St James Park. Även det såg illa ut i slutet av matchen.

Olivier Giroud, som fått kritik på slutet för många missade målchanser, tryckte in 1-0 med knäet i den 24:e minuten. Fyra minuter senare utökade fransmannen till 2-0 efter en hörna.

Efter den första halvleken talade ingenting för att ”Magpies” skulle resa sig.

Tidig reducering av Sissoko

Men ”skatorna” började flyga i andra.

Moussa Sissoko reducerade i den 50:e minuten och då fick hemmalaget energi. Newcastle skapade en hel del chanser mot Arsenal, som hade det stressigt i andra halvlek.

– Vi hade det tufft de sista 40 minuterna, vi var lite trötta samtidigt som Newcastle gjorde en bra andra halvlek, säger managern Arsene Wenger till Arsenals hemsida.

Arsenal är på tredje plats i ligan, fyra poäng bakom serieledande Chelsea som har spelat två matcher färre än ”Gunners”.

– Vi vill sluta så högt upp det går, vi har 60 poäng och det återstår åtta omgångar. Om man kikar på hur många poäng vi har tagit de tre senaste månaderna så kan man konstatera att spelarna har varit fantastiska. Så vi vill bara fortsätta vinna, och vinna, och vinna, säger Wenger enligt BBC.

Tabellen i Premier Leagueklicka här!

Mobilläsare – klicka här!

ARTIKELN HANDLAR OM