Zlatan Ibrahimovic

Zlatan: Aldrig varit med om liknande...

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Kaos i PSG – nu ställer Blanc krav på Ibrahimovic

Lördagens match mot Caen blev kostsam för Paris Saint-Germain.

Vid eftermiddagen på måndagen visste tränaren Laurent Blanc fortfarande inte vilka som kan spela i tisdagens möte med Chelsea.

– De stora spelarna måste lyfta laget nu och jag förväntar mig det från ”Ibra” och de andra, säger Blanc enligt Le Parisien.

Det blev en kostsam match mot Caen i Ligue 1 på lördagen för PSG. Efter att fyra (!) spelare skadat sig tvingades laget slutföra matchen med nio man – och tappade då 2-0 till 2-2 i slutminuterna.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi hade extremt mycket otur. Vi får se vad som händer på tisdag nu, sa Zlatan Ibrahimovic efter matchen.

”Vet efter träningen”

På tisdagen möter Paris-klubben engelska Chelsea i åttondelsfinalen av Champions League. När tränaren Laurent Blanc mötte pressen vid 14:00 visste han fortfarande inte vilka som kommer kunna spela matchen.

– (Serge) Aurier, Lucas och (Yohan) Cabaye är definitivt borta. Sedan har vi en träning vid 17 i dag och efter det kommer jag veta vilka andra som är tillgängliga, säger fransmannen.

Backen Marquinhos fick problem med en ljumske i mötet med Caen och mittfältaren Blaise Matuidi tvingades av efter att ha fått en smäll mot knäet. Först i kväll vet PSG om de ändå kan vara med mot Chelsea.

”Ligan måste skydda oss”

– Det är inte de bästa förberedelserna för oss men jag hoppas att det här kan föra gruppen samman och istället stärka oss. De stora spelarna måste lyfta laget nu och jag förväntar mig det från ”Ibra” och de andra, säger Blanc enligt Le Parisien.

Försvararen Thiago Silva menar samtidigt i tidningen L'Equipe att franska fotbollsförbundet borde ta ett större ansvar för att skydda spelarna från skador.

– Franska förbundet måste tänka mer på PSG, men även Monaco (som också spelar i Champions League). Det är tufft för alla spelare att spela match var tredje dag. Inför en så speciell match som den mot Chelsea borde programmet också kunna justeras så att vi hade fått chansen att förbereda oss bättre. Chelsea hade ju ingen match i helgen, säger Thiago Silva.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Fotboll

PSG, Paris Saint-Germain FC