Uppmanar: ”Skänk en del av lönen”

Av: Nemrud Kurt

Publicerad:
Uppdaterad:

Kalmar FF hedrar Segerström

1 av 2 | Foto: Bildbyrån

I går gick Pontus Segerström bort i cancer.

I dag tar Kalmar FF ett initiativ för att hedra honom.

– Vi vill hedra Pontus minne genom att skänka en del av vår lön till Cancerfonden och uppmanar alla andra allsvenska klubbar att göra likadant, säger David Elm i ett videoklipp.

Den tragiska nyheten om Pontus Segerström och hans förlorade kamp mot cancer berörde hela Fotbollssverige i går. Brommapojkarnas lagkapten blev bara 33 år.

Framför allt på sociala medier strömmade kondoleanser från alla möjliga människor – och nu tar Kalmar FF ett initiativ för att hedra BP-kaptenen.

I ett kort videoklipp på KFF:s officiella Facebook-sida tar David Elm till orda, med lagkamraterna Markus Thorbjörnsson och Mats Solheim vid sin sida.

"För fotbollen, mot cancer"

– I går nåddes vi av det tragiska beskedet att vår kollega Pontus Segerström gått bort i cancer. Vi i Kalmar FF vill skicka våra tankar och kärlek till Pontus familj och till IF Brommapojkarna, inleder Elm.

Därefter berättar han om vad som ska göras, innan klippet på 31 sekunder tar slut:

– Vi vill hedra Pontus minne genom att skänka en del av vår lön till Cancerfonden. Vi vill uppmana alla andra allsvenska klubbar att göra likadant. För fotbollen, mot cancer.

GAIS bidrar också

Även GAIS drar nu sitt strå till stacken. I somras föll en man vid namn Peter Olsson ihop på en bensinmack efter att hjärtat stannat. GAIS-supportern Henrik Karlsson var i närheten och utförde hjärt- och lungräddning och räddade livet på Peter som visade sig ha två tumörer i hjärnan.

Sedan dess har Peter kontaktat GAIS och tackat för att en av klubbens supportrar räddade hans liv, och han spenderar numera mycket tid till att samla in pengar till Cancerfonden.

GAIS kommer nu att skänka flera signerade föremål som Peter ska auktionera ut varpå summan tillfaller Cancerfonden. Det meddelar klubben via sin officiella hemsida. Där skriver man också att allt som säljs i GAIS skåprensning i webshoppen fram till nästa söndag (match mot Hammarby) tillfaller Cancerfonden.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN