Smällare detonerade i brandmans ansikte

Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2014-10-26

Allsvenskan skakas av ännu en läktarskandal.

En brandman skadade sig när han försökte ta bort en pyroteknikpjäs från innerplan.

– Oj jävlar!, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson som blev vittne till den otäcka händelsen mitt under en intervju i C More.

Följ ämnen
Malmö FF

Markus Strömbergsson var redo att blåsa igång årets sista match på Borås Arena mellan Elfsborg och Djurgården.

Men precis när spelarna gått in på planen så brände Djurgårdens stora bortaklack av ett helt gäng bengaler i ett stort tifo som blixtrade och fyllde arenan med en hel del rök.

Tifot sköt upp matchen i tio minuter och fick dessutom, enligt uppgifter i C More, ett brandlarm på arenan att gå igång.

Brandman skadad

Även andra halvleken sköts upp på grund av bengalbränning och knallskott från bortaklacken. Precis när spelarna gått av planen så kastades en pyroteknikpjäs in på plan från Djurgårdsklacken som en brandman skulle bära bort. Precis då small den och brandmannen tog sig för ansiktet och fick lämna planen i synbara smärtor.

Pelle Olsson var mitt uppe i en pausintervju när smällen kom.

– Oj jävlar!, utbrast Djurgårdstränaren och fortsatte:

"Vill inte ha det här"

– Det var en brandman som skulle ta upp den och då small den precis runt ögonen på honom. Det är inte bra. Det är så tråkigt, jättetråkigt. Vi är här för att spela match och vill komma igång med matchen. Det här vill vi inte ha.

Efter en drygt fem minuters överläggning i spelartunneln så återupptogs matchen igen.

Enligt uppgifter i C Mores sändning så ska brandmannen inte ha behövts föras till sjukhus utan är under uppsyn på arenan. Han ska enligt dessa uppgifter heller inte riskera några allvarliga men av smällen.

Personen som kastade in "bangern" ska enligt uppgifter från Djurgårdens officiella Twitterkonto vara omhändertagen av polisen efter att ha blivit identifierad av egna fansen och utkastad från klacken.