Svensson: Säker att vi vinner utan Ibrahimovic

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Många är oroliga över hur Sverige ska klara sig utan Zlatan Ibrahimovic mot Ryssland.

Inte Anders Svensson, 38.

– Vi har så många bra spelare. Kommer de upp i normal nivå så är jag säker på att vi slår Ryssland, säger Sveriges meste landslagsman.

Elfsborgsmittfältaren skapade rubriker när han inför sin debut som expertkommentator hos Kanal 5 i en intervju med Expressen sa om landslaget när Zlatan Ibrahimovic slutar:

– Många tror att det kommer bli tufft, jag tror precis tvärtom. Jag tror att Sverige kommer bli bättre igen.

I kväll har Zlatan inte slutat, men Blågult får med stor sannolikhet klara sig utan sin skadade ordinarie lagkapten. 

”Tog lite mer ansvar själv”

Då säger Anders Svensson, som även ska kommentera matchen i Kanal 5, till Sportbladet:

– Det är ett stort avbräck utan Zlatan. Han kan vinna matcher på egen hand. Men det blir lätt att man lägger över för stort ansvar på Zlatan. 

– Alla är sugna att visa vad de kan nu, att de är professionella och kan klara av det toppseedade laget på hemmaplan. Det är ett rätt skönt läge samtidigt. 

Är det här ett tillfälle när Sverige blir bättre utan Zlatan?

– Ja, det kan det vara. När han inte var med så tog man lite mer ansvar själv. 

– Vi har så många bra spelare. Kommer de upp i normal nivå så är jag säker på att vi slår Ryssland, även om det är ett riktigt bra lag. 

Vore det extra skönt för dig att få rätt med tanke på debatten som blev?

– Min tanke handlade även om de andra spelarna. Jag vet att Zlatan är den störste vi har och den störste vi någonsin haft, men det blir lite att pissa på alla andra spelare att säga att landslaget är över när han slutar. 

– Det blir en enorm förlust när han lägger av, men jag tror att Sverige kommer ha ett riktigt bra landslag även då. Dessutom kanske vi kommer att bli bättre. Det är speciellt att spela med en så dominant spelare.

”Ola har spetskvaliteter”

Om det blir förlust mot Ryssland, utan Zlatan, så lär du få skit med tanke på vad du har sagt.

– Jag har inte alla svar. Det har gått bra tidigare utan Zlatan i flera matcher och även om landslaget skulle förlora så är det inte ett svar på att det inte går att spela utan honom. Det har vi bevisligen lyckats med tidigare. 

– Vi får inte glömma att Albin (Ekdal) också är borta. Det är två tunga förluster. 

Hur pushade ni varandra utan Zlatan mot Holland 2011?

– Mot Holland gick Ola in och spelade. Det verkar som han kan få chansen nu. Han har också spetskvaliteter även om han inte riktigt är på Zlatans nivå. Han är garanterat taggad.

– Inför Holland visste vi direkt efter Finlandsmatchen att Zlatan skulle vara avstängd och det var en fördel.

– Det jobbigaste är om att det ska behöva tas beslut på uppvärmningen. Men nu verkar det som alla varit förberedda hela samlingen att Zlatan kanske inte kan spela och då blir man mentalt uppbyggd, säger Anders Svensson.

Publicerad: